Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynsboller/ Boller Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Madpakker

Havregrynsboller med æble

Havregrynsboller som er fyldt med saft og smag!

Jeg har bagt disse med en blanding af grovvalset og finvalset havregryn, groftrevet æble, finthakket dadler og kanel. Nærmest en dessertskøn bolle – som dog også gør sig glimrende med et par skiver ost og jordbærsyltetøj (det er Johans favorit pt.)

Havregrynsboller med æble
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M12
Ingredienser
  • 40 g gær
  • 4 dl lunt vand, omkring 35 grader
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 150 g havregryn, finvalset
  • 1 tsk kanel
  • 2 æble, groftrevede
  • 75 g dadel, finthakkede, friske eller tørrede
  • 1 tsk salt
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Tilsæt yoghurt og havregryn samt alle de andre ingredienser – vent med mel til sidst – rør godt sammen og rør så mel i lidt efter lidt.

Æblerne i dejen vil frigive en del væske, så jeg kommer lidt mere mel i end jeg ellers ville gøre.

Lad dejen hæve i en skål i 1-1 1/2 time på køkkenbordet med viskestykke over.

Form dejen til boller – 12 store eller 15 i mere alm størrelse.

Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i ca 30 minutter, imens varmes ovnen op til 250 grader.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft i 5 minutter og derefter i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft