Æblecrumble


Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager, som jeg bager hvert år i september eller oktober måned. Det er en hyggelig tradition, at sætte den dejlige kage på bordet til en hyggestund i starten af efteråret.
Crumble er en dejlig kage som er nem og lynhurtig at bikse sammen og så smager denne æblecrumble helt forrygende på en dejlig efterårsdag efter en god vandretur i skoven eller ved havet – ja, eller bare i det hele taget, når man har lyst til noget sødt og rigtig lækkert.
Med syrligt søde æbler fra egen have og med en letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller med vaniljeis til.
Uhm, det er godt!
Prøv også: min opskrift på æblegrød >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblecrumble
- 700 g æble, i tern
- 2 spsk sukker
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- Crumble
- 150 g grovvalset havregryn
- 100 g hvedemel
- 30 g mandler, finthakket
- 75 g sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- 150 g smør, skåret i tern
- Til servering
- 2,50 dl cremefraiche 18 %
Bland æbler med sukker, kanel, kardemomme og vaniljekorn sammen og fordel de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad på ca. 24-26 cm i diameter.
Crumble
Bland havregryn, mel, mandler, sukker, kanel og vaniljekorn godt sammen. Smuldr smørret i og saml det let til en smuldret, lidt uens krumme.
Fordel crumblen over æblerne i fadet.
Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, til crumblen er gylden og sprød.
Server med cremefraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller med rørt græsk yoghurt.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har for første gang nogensinde, lavet en af dine kager, som min mand ikke kunne lide.
Syntes godt nok også selv, at kagen havde en både speciel duft og smag.
Opdager nu, efter at vi har kæmpet os igennem halvdelen, og jeg kigger på opskriften igen, at jeg har brugt spidskommen i stedet for kardemomme 🫣🥴.
Der kan ikke anbefales.
Men jeg kaster mig over at lave den igen – nu med kardemomme.
Åh altså, sikke noget! -jeg kan godt forestille mig, at der lige går lidt hvor man sidder og tænker; hvad er det der er galt med smagen i denne kage … :)
Du må endelig prøve den igen med kardemomme ;)
Kh Ann-Christine
Synes det er en meget tør crumble – bliver ikke sprød som forventet
Hej Anne-Mette
det oplever jeg ikke selv, men du kan evt tilføje mere smør + det kan være du skal skrue lidt op for varmen i din ovn ift min, der kan jo være en forskel fra ovn til ovn på temperaturer.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg laver den med lige meget af hver. Altså 100 g tørt( ( havregryn, mel, nødder) – 100 g sukker- 100 g smør. DEN bliver sprød:-)
Hej lige et måske skørt spørgsmål men jeg har faktisk lavet dobbelt portion. Så kan desserten fryses eller vil den smatte for meget ud?
Vh
Bettina
Hej Bettina
Den kan fint fryses, men jeg har ikke testet om det er nemt at få crumblen sprød efterfølgende, så det må du prøve af
God fornøjelse
Kh Ann-Christine