Pebernødder
Sprøde og velsmagende pebernødder, som er nemme at lave og dejlige at bage.
Her kan hele familien være med og har man helt små børn til at hjælpe, så viser deres strålende øjne, at også rå pebernøddedej smager ualmindelig lækkert ♡
Det er så hyggeligt at bage pebernødder sammen og disse pebernødder har vi bagt i uendeligt mange år. Fyldt med skønne krydderier og smag, og helt som vi bedst kan lide den. Det er vitterligt den bedste opskrift på pebernødder efter min mening.
Prøv også: mange flere juleopskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 100 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pebernødder
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 125 g smør, stuetempereret
- 125 g sukker
- 0,50 dl piskefløde
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk friskkværnet peber
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
Pisk smør og sukker hurtigt sammen og rør derefter piskefløde i.
Rør de tørre ingredienser og fintrevet appelsinskal sammen i en skål for sig og rør dette i skålen med de våde ingredienser.
Saml dejen kort, bare indtil pebernøddedejen er fast og nem at forme og samlet.
Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1×1 cm.
Tril pebernødderne til små runde kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand mellem.
Bag ved 175 grader varmluft i omkring 7-10 minutter til de lige akkurat bliver let gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lavet dem før, og de er virkelig gode. Fordoblede dog opskriften denne gang men synes dejen er meget våd og blød. Har puttet mere mel i og sat den på køl natten over… Andre tricks?
Hej Thomas
Det lyder mærkeligt, kan du være kommet til at komme lidt for meget fløde i?
Uanset, så bør det hjælpe at dejen kommer på køl, for så sætter smørret sig igen og ellers kan du rulle den ud på meldrysset køkkenbord og drysse lidt mel over. Skære ud i tynde stave og derefter tern. Så får den lidt lidt ekstra mel inden de skal trilles og på bagepladen.
Jeg håber de bliver lækre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg forstår ikke helt hvorfor du ikke skriver salt i opskriften?
Hej Leon
Du kan fint tilføje 1 knivspids salt, hvis du synes
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min mor ‘tørrede’ altid pebernødderne i ovnen på meget lav varme efter de var bagt – det gør man ik mere 🤔😂
Hej Hanne
Jeg vil tro det kommer lidt an på hvilken ovn man har. En ekstra bagning eller tørring af småkagerne kan hjælpe til at de ikke bliver bløde i småkagedåsen over tid hvis de ikke er bagt helt nok i første omgang eller hvis ens ovn fx bager lidt for kraftigt, så man vil undgå at de brænder på og derfor tager dem ud før de er helt klar.
Mon det kan give mening at det kunne være forklaringen?
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine