Squashboller
Lækre saftige squashboller, som er skønne som sandwichboller og madbrød. De er i øvrigt også super lækre til morgenbordet.
Hvert år i sensommeren og det tidlige efterår, er der ekstra stor efterspørgsel efter lækre opskrifter med squash. Det er nemlig så skøn en afgrøde at dyrke selv, da planterne belønner med virkelig mange squash
I denne opskrift kan man sagtens komme lidt nødder, kerner eller frø i, som alternativt til fx 50 g havregryn. Min favorit er solsikkekerner og valnødder.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashboller
- 3 dl vand
- 10 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 150 g squash, groftrevet
- 75 g finvalset havregryn
- 75 g fuldkornshvedemel
- 350 g hvedemel
Rør gær ud i en skål med vand. Klem overskydende væde fra squash og tilsæt derefter groftrevet squash, sukker, salt, havregryn og fuldkornsmel.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis er alt melet der skal bruges, det afhænger af hvor meget væde der er i squash. Måske skal der endda bruges mere mel, hvis der er ekstra væde i squash.
Rør til dejen lige akkurat lige stadig kan røres sammen med en grydeske.
Lad dejen hæve i en ren skål på køkkenbordet i 30 minutter og sæt derefter i køleskab natten over.
Sæt bollerne i høje klatter på en bageplade med bagepapir. Man kan enten bruge hænderne eller to skeer, men vær endelig opmærksom på ikke at klemme luften ud af dejen. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-20 minutter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg har netop lavet dejen til disse boller, men undre mig over at der står, det tager 4 timer at lave bollerne. Hvordan det, når dejen skal stå i køleskabet natten over? Er det fordi det ikke er meningen, at de skal koldhæve?
Jeg har også planer om at lave squashbrødet og opskriften til dette er næsten identisk med den på bollerne. Dog skal denne dej kun hæve på køkkenbordet i sammenlagt 2 t 45 min. og tager derfor også kun 4 timer at lave.
Begge opskrifter indeholder kun 10 gr. gær, men til brødet bruges 1/2 dl mere vand og 50 gr. mere mel. Hvis dejen ikke skal koldhæve er mængden af gær i brødet så ikke for lille?
Er der fejl i af opskrifterne?
Vh Birgit
Hej Birgit
Det var en fejl i tid i alt, som er justeret nu, så det passer med koldhævningen.
Ift brød og boller, så er det to forskellige opskrifter.
Mængden af gær er helt korrekt og og bruger kun 10 g gær, det passer perfekt til koldhævning. Når gæren lige aktiveres med en kort hævning på køkkenbordet og derefter sættes i køleskabet passer mængden af gær godt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Opskiften svarer ikke til ingredienslisten. Der står ikke noget om honning, youghurt og gulerødder i ingredienslisten. Det må vist være en copy-past fejl 😉
Hej Charlotte
Ej, hvor er det godt du skriver det! Det er mig der er kommet til at kopiere fremgangsmåden til mine gulerodsboller ind ved en fejl i fremgangsmåden på denne opskrift. Det er nu fluks tilbageført til den rigtige squash boller fremgangsmåde :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige prøvet at lave bollerne, de er enormt lækre men de er meget flade og det var svært at få dem af bagepapiret. Hvad pokker har jeg gjort forkert?
Kan der have været meget væde ved den groftrevede squash? Jeg tror næsten det må være det …
Kh Ann-Christine