Kålwok med kylling
Nem og hurtig opskrift på kålwok med kylling i en krydret woksauce, som giver masser af god smag til den hurtige ret, som tilmed er dejligt budgetvenlig og fyldt med gode sager i den forholdsvis korte ingrediensliste til opskriften.
Kålwok er fyldt med fibre og grøntsager og mætter dejligt og længe. Det er virkelig en god ret, der smager super godt, og er lynhurtig at bikse sammen.
Prøv også: opskrift på vietnamesiske dips >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kålwok med kylling
- Woksauce
- 2 spsk soja
- 4 spsk hoisin sauce
- 3 spsk sesamolie
- 2 spsk honning
- 0,50 lime, saften herfra
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- Kylling, kål og grønt
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 400 g spidskål, fintsnittet
- 100 g rødkål, fintsnittet
- 300 g gulerødder, i strimler
- 2 spsk sesamolie
- friskkværnet peber
- Til servering
- 30 g cashewnødder
- 2 stængler forårsløg, fintsnittet
- 25 g sesamfrø
Rør woksaucen sammen.
Varm en wok eller pande op med olie og brun hurtigt kyllingen af ved høj varme under omrøring til kødet har en flot stegeskorpe.
Kom kål og gulerødder på panden og steg i et minuts tid under hyppig omrøring. Tilsæt woksaucen og vend den godt rundt i retten. Skrue ned for varmen og lad det simre i 4-5 minutter eller til kyllingen er perfekt gennemstegt, smag til med friskkværnet peber og evt lidt ekstra soja og limesaft.
Server på tallerkener eller i skåle og drys med cashewnødder, forårsløg og sesamfrø.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fantastisk ret! Fik intet andet end ros fra de spisende. Jeg valgte også at krydre kyllingen, da det skulle steges Med salt, peber, og paprika, hvilket gav det noget ekstra dejligt smag. Da jeg ikke havde noget hoisin sauce, lavede jeg en soya-peanutbutter sauce i stedet for, til at komme i woksaucen. Ikke helt samme smag, men stadig godt, og værd at bruge hvis man ikke har hoisin sauce:) (hvis man er interesseret i soya-peanutbutter saucen, så er det ca 3 spsk soya sauce, 2 spsk peanutbutter, 1 tsk chilisauce eller chili flager, 1 tsk hvid eddike eller anden eddike, 1 tsk sesamolie, eller vindruekerne olie, et drys peber, et drys hvidløgspulver, 1 tsk brun farin, 2 tsk honning. Det er ikke helt precist, da jeg bare gjorde det på slump)
Hej Bella
mange tak for din skønne hilsen og tilbagemelding på opskriften! Så dejligt du deler dit fine tip, som du kom frem til under tilberedningen :)
Kh Ann-Christine
Tak for mad
Super god og lækker ret, en fryd for sanserne.
Tror den ville være god med Ris også men er slet ikke nødvendigt.
Det ikke sidste gang den bliver lavet eller taget udgangspunkt i 😁
Hej Ditte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
En helt igennem fantastisk ret!!! Har lavet den flere gange nu og man kan bare blive ved med at spise, fordi det har så god en smag 👏🤤
Hej Mette
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din skønne tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine