Salsiccia Pasta
Opskrift på cremet og smagfuld salsiccia pasta som er lynhurtig at tilberede og kræver ganske få ingredienser for at kunne servere den uimodståeligt lækre pastaret.
Tomatsaucen til pasta med salsiccia har en dyb, krydret smag og en cremet konsistens, som er virkelig delikat. Retten passer perfekt til en travl hverdag, eller som en weekendret, en dag hvor tiden til madlavning er knap. Serveret med et drys friskrevet parmesan, så er denne ret et hit hos alle i familien og den er så nem, så den også er perfekt til børnenes madlavningsdag.
Jeg serverer gerne salsiccia pasta med en enkel salat til, alt efter sæson og hvad jeg har i køkkenet. I kan se mine forslag til servering under opskriften, både her på hjemmesiden og i Valdemarsro app.
Prøv også: opskrift på cremet pesto pasta >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salsiccia Pasta
- 300 g salsiccia
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 400 g hakkede tomater
- 1 dl piskefløde
- 400 g pasta
- 1 håndfuld frisk basilikum, groftsnittet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 0,50 håndfuld frisk basilikum
Varm en pande op ved middelvarm, fordel salsiccia på panden og skru op til høj varme. Rist salsiccia under hyppig omrøring til det begynder at blive sprødt og får lidt stegeskorpe.
Hæld overskydende fedt fra, skru ned til middelvarme og kom løg, hvidløg, timian og rosmarin på panden. Sauter videre til løgene er bløde og tilsæt derefter hakkede tomater og piskefløde.
Lad saucen simre ved middellav varme og kog imens pastaen i letsaltet vand, til den er 1-2 minutter fra at være perfekt al dente. Tag lidt pastavand fra i en skål og kom den dampende varme pasta på panden med salsiccia-tomatsaucen. Vend det godt sammen og juster konsistensen med pastavand efter behov.
Vend frisk basilikum i retten og server den dampende varme pasta med salsiccia på tallerkener med friskrevet parmasan og et par basilikumsblade.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækker ret. Under den sidste tip står der ‘fedtstop’ , tænker at det skal være ‘fedtstof’?
Mvh, Niels
Hej Niels
Tak for din søde hilsen, og ja, det har du helt ret i – det er rettet nu :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg lavede denne ret til aftensmad i går og den smagte dejligt – tak! Jeg tilføjede 1/2 squash i tern for at spæde den lidt op, og tror også godt den kunne tåle fx hvide bønner hvis man ønsker mere grønt i (skabsvegetaren har talt 😌).
Jeg er nysgerrig på om retten kan fryses? Evt. uden piskefløde, så man tilsætter fløde ifm. at man varmer den op.
Nu glæder jeg mig til at prøve dine opskrifter på majschowder og hokkaidosuppe 🌽🎃
Hej Emma
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Salsiccia saucen kan fint fryses, også inkl piskefløden. – du kan også komme en håndfuld spinat eller to i retten lige inden servering. Det smager også dejligt :)
God fornøjelse med både majschowder og hokkaidosuppe! Så efterårshyggeligt :)
Kh Ann-Christine
Du har dejlige opskrifter, men hvorfor “skal” der dog timian i alle opskrifter?…. jaja, det kan naturligvis udelades, og det gør vi. Måske det bare kan udelades fra starten… i selveste opskrift. ;-)
Du er ikke den eneste.
Min småt spisende mormor klagede også over at timian indgik i al mad hun fik fra kommunen
Hej Ron
Tak for din hilsen og feedback! Jeg er glad for at du kan lide mine opskrifter – på trods af timian ;)
Og ja, det er nu engang mig, der laver alle de opskrifter, som jeg udgiver både her på Valdemarsro og i mine kogebøger, og jeg laver selvfølgelig maden, som jeg synes den smager allerbedst – alt andet vil jo være tosset – og jeg kan godt lide timian! :) Hvis man ikke synes om det, så skal man jo endelig blot justere til efter egen smag.
Kh Ann-Christine