Æblecrumble


Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager, som jeg bager hvert år i september eller oktober måned.
En dejlig kage som er nem og lynhurtig at bikse sammen og så smager den helt forrygende på en dejlig efterårsdag efter en god vandretur i skoven eller ved havet.
Med syrligt søde æbler fra egen have og med en letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller med vaniljeis til.
Uhm, det er godt!
Prøv også: min opskrift på æblegrød >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblecrumble
- 700 g æble, i tern
- 2 spsk sukker
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- Crumble
- 150 g grovvalset havregryn
- 100 g hvedemel
- 30 g mandler, finthakket
- 75 g sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- 150 g smør, skåret i tern
- Til servering
- 2,50 dl cremefraiche 18 %
Bland æbler med sukker, kanel, kardemomme og vaniljekorn sammen og fordel de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad på ca. 24-26 cm i diameter.
Crumble
Bland havregryn, mel, mandler, sukker, kanel og vaniljekorn godt sammen. Smuldr smørret i og saml det let til en smuldret, lidt uens krumme.
Fordel crumblen over æblerne i fadet.
Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, til crumblen er gylden og sprød.
Server med cremefraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller med rørt græsk yoghurt.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan jeg bruge frosne æbletern til denne crumble?
Hej Annemarie
Ja, sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Har en rest af kagen. Kan man fryse den ned og varme op en anden x?
Vh Anette
Hej Anette
Det kan du nok godt, men den vil blive blødere i crumblen efter optøning mv.
Prøv det endelig bare af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan man erstatte smørret med plantesmør.
Mvh Lisa
Hej Lisa
jeg bruger ikke selv plantesmør, så jeg har ikke testet det – men mon ikke, prøv det endelig af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Brugte Naturli blok smør. Det fungerede fint 😊
Hej Lisa
Mange tak for tilbagemeldingen, det er godt at høre :)
Kh Ann-Christine