Bagte kartofler med hvidløgssmør
Bagte kartofler med hvidløgssmør er skønt som tilbehør til mange retter og kan både laves i ovnen eller ved indirekte varme på grillen.
Jeg kommer ikke kartoflerne i folie, da jeg synes at de bliver langt bedre uden og det er unødvendigt.
Her er de serveret med hvidløgsmør med i sommerhalvåret, hvor der er mange lækre krydderurter i haven er det skønt at variere og ellers er en kold bearnaisesauce også skøn til.
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelmos >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
bagte kartofler med hvidløgssmør
- 4 bagekartoffel
- Hvidløgssmør
- 75 g smør
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, pressset
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub kartoflerne grundigt og tør dem godt af.
Prik et par gange i hver kartoffel med en gaffel og sæt dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Bag kartoflerne til de er møre. Det tager mellem 1 time og 1 1/2 time, alt efter størrelse.
Hvidløgssmør
Tag smørret ud af køleskabet og skær det i små tern som kommes i en skål. Hak persillen fint og rør smørret med persille og presset hvidløg. Smag evt til med flagesalt og friskkværnet peber. Stil på køl til kartoflerne er færdige.
Skær et kryds i kartoflerne og server med hvidløgssmør.