Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bao-opskrift/ Aftensmad Asiatisk, Brød og Boller

Dampede Bao med nakkekotelet

Bao er en asiatisk dampet bolle med en lille åbning til det lækre fyld. De dampede baoboller er bløde, luftige og uden skorpe og så fylder man dem ellers med krydret kød, grøntsager, krydderurter og lidt chili.

Jeg kan godt lide når de bløde boller bliver fyldt af både velkrydret kød og af knasende sprødt grønt, urter og kerner eller frø. Det giver den perfekte kombination af blødt, sprødt, krydret og er virkelig velsmag i en uimodståelig skøn hapser.

Prøv også: flere opskrifter på asiatisk mad >>

Bao med marineret nakkekotelet
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT1H30M4
Ingredienser
  • Bao
  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • Marinade
  • 250 g nakkekoteletter, i tynde strimler
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk ingefær, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lime, saften herfra
  • Fyld til Bao
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 2 gulerod, skåret i tynde strimler
  • 2 forårsløg, skåret i juliene strimler
  • 0,50 agurk, skåret i juliene strimler
  • 1 drys sesamfrø
  • 4 dryp sriracha chilisauce
  • 0,50 tsk chiliflager
  • Til servering af gnavegrønt
  • 3 gulerod, skåret i stave
  • 1 agurk, skåret i stave
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Marinade til nakkekoteletter
Bland marinaden og vend nakkekoteletterne i marinaden. Lad kødet marinere i minimum 2 timer og gerne op til et døgn.

Dampede Bao brød
Rør gær ud i vandet og kom sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel i.

Rør det godt igennem til dejen er helt glat, tilføj mere mel lidt efter lidt. Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet.

Del dejen i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten.

Lad bollerne hæve i 30 minutter.

Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand. Kom et stykke bagepapir i bunden, som prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i 20-25 minutter.

Hvis du ikke har en dampkoger, så brug en sigte over en gryde med kogende vand i, kom bagepapir i (prik mange huller i bagepapiret) og sæt låg på.

Tilberedning af kød og samling af bao
Lynsteg det marinerede kød på en varm pande, til det er mørt og gennemstegt.

Saml bao bollerne med kød, grøntsager, koriander, sesam og chiliflager – dryp chiliolie eller sriracha sauce over inden servering