Brunsviger


Den perfekte brunsviger ♡
Jeg serverede min lækre brunsviger, som er en skøn snasket sag til vores gæster sidste søndag og den blev nydt med største fornøjelse.
Den er også helt vildt lækker! Med perfekt mængde snask. En kagedej der smager virkelig godt, blød og uimodståelig og med en remonce som bliver helt karamel lækker i kanterne og ovenpå. Jeg har finpudset og justeret til over mange år – og nu er den i hus; min bedste opskrift på brunsviger.
Prøv også: min bedste opskrift på banankage >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brunsviger
- Kagedejen
- 20 g gær
- 1 dl mælk, stuetempereret
- 40 g smør
- 1 æg
- 40 g sukker
- 0,50 tsk salt
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 250 g hvedemel
- Fyld
- 150 g brun farin
- 150 g smør
- 1 tsk stødt kanel
Rør gæren ud i en skål med mælk. Smelt smørret ved lav varme og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt, kardemomme og mel. Rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød.
Læg bagepapir i bunden af en springform på 24 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Dæk den til med et rent klæde og lad den hæve i 1 time på køkkenbordet.
Fyld
Smelt langsomt smør, brun farin og kanel i en gryde ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det køle af til stuetemperatur og rør det godt igennem igen.
Lav dybe huller i den hævede dej med fingrene og fordel fyldet i hullerne.
Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn i 25-30 minutter ved 175 grader varmluft.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tusind tak for mange skønne opskrifter🤩😁
Denne er til 6 personer i en springform 24cm.
Men uanset om jeg vælger 12 eller 20 personer, ændrer de 24 cm sig ikke. Men det kan måske ikke lade sig gøre?
Hilsen Jytte
Hej Jytte
Mange tak for din søde hilsen!
Formstørrelse i fremgangsmåde er statisk, så det ændre sig ikke.
Men jeg har lavet denne side hvor man kan beregne form størrelse op ned: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ så kan du se hvor meget du skal gange opskriften op med til din form
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Du skriver “Læg bagepapir i bunden af en springform på 24 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Dæk den til med et rent klæde og lad den hæve i 1 time på køkkenbordet.” Skal dejen ikke presses ud i formen inden hævning, eller gør man det bagefter?
Hej Lene
Jo, når jeg kommer dejen i, så trykker jeg den lige ud til kanterne samtidig.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er lidt forvirret.
Hvorfor skal smørret til fylder være stuetempereret når det alligevel skal smeltes i en gryde 🤷♀️
Hej Maya
Du har ret og det er rettet nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine