Butter Halloumi
Opskrift på lækker vegetarisk Butter Halloumi med butterbeans og en vidunderlig cremet og krydret tomatflødesauce.
Jeg har lavet retten efter inspiration fra det indiske køkken og den velkendte butter chicken, som jeg holder meget af. Det indiske køkken i det hele taget, med de varmende krydderier og smagfulde retter.
Butter Halloumi kan man servere både helt enkelt med ris og et drys koriander – eller bredblandet persille, hvis man foretrækker dette i stedet. Eller man kan servere retten i selskab med flere andre indiske retter, naan, og skåle med ris, raita og en indisk inspireret salat og en lækker mango lassi til, hvorefter man så har et helt overdådigt festmåltid.
Prøv også: opskrift på naan brød>>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butter Halloumi
- 50 g smør
- 450 g halloumi, skåret i tern
- 2 løg, skåret i ringe
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 knivspids stødt nellike
- 2 tsk stødt spidskommen
- 3 tsk garam masala
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 400 g hakkede tomater
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 100 g græsk yoghurt 10 %
- 1 dl piskefløde
- 1 dåse butterbeans, drænet og skyllet
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
- 2 håndfulde frisk koriander
- 25 g smør
Varm en pande op ved middelvarme og kom halvdelen af smørret på panden. Lad det bruse af og steg halloumi til de er sprøde og gyldenbrune. Sæt halloumitern til side.
Kom resten af smørret på panden og tilsæt løg og krydderier. Varm krydderierne godt igennem, mens løgene sauteres og det dufter himmelsk. Tilsæt hvidløg, ingefær, hakkede tomater, tomatpuré græsk yoghurt, og piskefløde. Varm det godt igennem og lad det simre i 10 minutter uden låg.
Kom butterbeans og de stegte halloumitern i saucen og smag godt til med friskkværnet peber og evt lidt salt. Lad det simre i yderligere 5 minutter. Anret i skåle med ris, butter halloumi, en smørklat og et drys koriander.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.