Calzone boller


Calzone boller med et saftigt fyldt af pizzasmag fra tomatsauce, skinke, frisk mozzarella og basilikum, gemt inden i en lækker bolle med god smag og en lækker krumme.
Jeg har opkaldt denne skønne opskrift efter den indbagte pizza calzone, som bare altid smager virkelig skønt.
Disse lækre boller er virkelig et hit i madpakker, til børnefødselsdage, på picnic udflugter og som eftermiddagssnack.
Prøv også: min opskrift på de lækreste pizzasnegle >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Calzoneboller
- Dej til bollerne
- 3,50 dl vand
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 50 g finvalset havregryn
- 100 g rugmel
- 120 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk salt
- 350 g hvedemel
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
- Fyld
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 75 g serranoskinke
- 125 g frisk mozzarella
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt yoghurt, havregryn, rugmel, fuldkornsmel og salt og rør dejen godt igennem. Rør hvedemel i lidt efter lidt og rør til dejen kan æltes på bordet til en lækker blød og let klistret dej.
Kom i en ren skål og stil til hævning på køkkenbordet i 2 timer.
Del dejen i 14 lige store stykker, Tryk dem lidt flade og kom en smule tomatpure, ost, skinke og et blad frisk basilikum i midten. Luk bollen omkring fyldet og luk alle kanterne godt til. Kom lidt mel på hænderne og tril bollerne runde.
Sæt bollerne med bunden ned på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 45 minuttter med et rent viskestykke over.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa.
Skal de lunes efter at havde været på frost?
Jeg tænker at bruge dem til madpakker – tage en op aftenen forinden og putte i kassen = klar til spisning næste dag på vilkårligt tidspunkt…
Hej Maria
Det er helt sikkert blot en smagssag. Prøv dig endelig frem og se hvordan dine børn synes bedst om dem.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg kan se, det er lang tid siden, opskriften blev lagt op, men håber på svar alligevel🤞🏼 Kan man evt. lave dem med en færdig-dej som f.eks. en rulle pizzadej? Hvis man lige står og skal bage de her i en fart og ikke kan vente på hævning😅💗
Bedste hilsner fra Amalie
Hej Amalie,
jeg kender desværre ikke rigtig konsistensen af en færdig pizzadej, så tør ikke sige det med sikkerhed.
skriv endelig hvordan det går, hvis du prøver det af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Der står der skal bruges grahamsmel.
Og nede i punkterne står der fuldkornsmel. Og ingen steder grahamsmel.