Citronmåne


En saftig citronmåne med en skøn krumme og vidunderlig smag af sødme og syrlig frisk citron.
Det er virkelig en lækker kage og et hit at bage selv og servere for gæster, familien eller kollegaerne. Kagen kan sagtens bages i forvejen, for den holder sig lækker og saftig.
Den aromatiske citronskal på glasuren giver lige lidt ekstra og så ser det fint og friskt ud.
Prøv også: opskrift på citronmuffins med birkes >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronmåne
- Dej 1
- 250 g smør, blødt og stuetempereret
- 125 g flormelis
- 110 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 3 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 øko citron, skal og saft herfra
- Dej 2
- 125 g marcipan, i små tern
- 75 g sukker
- 50 g smør, blødt og stuetempereret
- 2 æg
- Citron glasur
- 1 øko citron, saft og skal herfra
- 150 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej 1
Pisk smør, flormelis, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i dejen ad gangen og derefter en æggeblomme ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør rundt. Rør citronsaft og fintrevet citronskal i dejen.
Dej 2
Rør marcipan og sukker sammen, til det er helt ensartet, og rør derefter smør i. Rør et æg i ad gangen, til dejen er ensartet. Rør dejen i dej 1.
Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt
Citron glasur
Riv skallen af citronen og lad den lufttørre på et stykke køkkenrulle i en time, mens kagen bager og køler af.
Pisk flormelis med citronsaft til en hvid og tyk glasur. Fordel citronglasuren på den afkølede citronmåne og drys til sidst med den lufttørrede citronskal.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan jeg fryse citronmånen?
Dbh Lissen
Hej Lissen
Ja, det kan du sagtens
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Super lækker opskrift, mine britiske venner var begejstrede, da jeg bagte den som fødselsdagskage til dem.
Jeg synes, at jeg får for lidt glasur med 150 g flormelis, og så bliver den ikke så fin hvid som din – mere gennemsigtig.
Kan du hjælpe?
1000 tak for dine opskrifter.
Mvh Anette
Hej Anette
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg pisker glasuren med en håndmikser, og kommer kun ganske lidt citronsaft i ad gangen, så bliver glasuren meget tyk og hvid.
Må lige måle gram på flormelis efter næste gang jeg laver den, men jeg mener det plejer at passe med mængden.
Kh Ann-Christine
Hej
Skal det forståes sådan at der skal bruges 3 hele æg plus 3 gange æggehvide, eller er det 3 æg, hvor blomme og hvide er skilt fra hinanden.
Med venlig hilsen
Hej Fritz
Det er 3 hele æg + 3 æggeblommer i den ene dej og 2 hele æg i den anden dej.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine