Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-pasta-med-bagt-blomkaal/ Aftensmad Italiensk, Nem Hverdagsmad, Pasta, Vegetar

Cremet Pasta med bagt blomkål

Her får I min lækre opskrift på cremet pasta med bagt blomkål. En blomkålspasta som smager helt forrygende.

Velsmagende af krydderier, cremet pasta, cremet blomkål, duftende og uimodståelig.

Den sprøde pankorasp med timian, rosmarin og citronskal er så lækker aromatisk til blomkålens milde smag og med en vidunderlig cremet pasta, som minder lidt om min cacio e pepe. Kæmpe hit, når jeg tilbereder den til min familie, og her får I min opskrift på et pragtmåltid, som tilmed er dejlig simpelt at tilberede!

Prøv også: Nudelsuppe med kylling og grønt >>

Cremet Pasta med bagt blomkål
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT25M4
Ingredienser
  • Bagt blomkål
  • 1 blomkål, i skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 50 g pankorasp
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
  • 25 g smør, smeltet
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Cremet pasta
  • 400 g spaghetti
  • 40 g smør
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 70 g rucola
Fremgangsmåde

Kom blomkål og løg i et smurt ovnfast fad, dryp olivenolie over. Kom pankorasp, friskrevet ost, timian, rosmarin og fintrevet citronskal i en skål og vend det godt sammen med smeltet smør. Fordel det over blomkålen og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Kog imens pastaen i en stor gryde med letsaltet vand. Pastaen skal ikke være færdigtilberedt, men skal koges i cirka 2 minutter kortere end angivet på emballagen. Gem kogevandet fra pastaen i en skål.

Kom smør på en varm pande og lad det bruse af. Kværn godt med friskkværnet peber over og hæld et par deciliter kogevand fra pastaen på panden et par minutter, inden pastaen er færdig. Skru op for varmen, kom friskrevet ost på panden. Rør til det smelter og kom derefter pastaen på panden. Lad pastaen tilberede færdig i den cremede sauce og tilsæt evt ekstra pastavand hvis nødvendigt. Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Riv blomkålen lidt fra hinanden med to gafler og vend det i den cremede pasta. Server straks den dampende varme pastaret med et drys rucola.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad