Focaccia med rosmarin og oliven


Focaccia er herligt tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt her i suppesæsonen spiser vi brød til, men det gør vi faktisk for en stor del af årets vedkommende – til sommerens grillaftener, til suppe, tapas og salater.
Jeg variere gerne mit focaccia med hvad jeg har af toppings, hvad jeg har lyst til og det kan I også gøre. Undlad fx oliven, hvis det er nemmere og eller kom det kun på halvdelen af brødet, hvis alle ikke er vilde med det. Lige sådan med hvidløg. Prøv også at variere med forskellige oste på focacciabrødet. Det kan være parmesan, vesterhavsost eller en smule blåskimmel.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Foccacia med oliven og rosmarin
- 4 dl vand
- 20 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 100 g grahamsmel
- 400 g hvedemel
- Topping
- 4 fed hvidløg, presset
- 2 stængler frisk rosmarin
- 100 g oliven
- 1 tsk flagesalt
Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt olie, salt og grahamsmel og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør det godt igennem til en lind dej. Ælt hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er let klistret og blød.
Kom dejen i en ren skål og lad den hæve 1 time på køkkenbordet med et rent klæde over.
Beklæd et ovnfast fad på ca. 25 × 25 cm med bagepapir, tryk dejen ud i formen og lad den hæve i 30 minutter. Pensl dejen med lidt olivenolie og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene.
Dryp dejen med olie og drys med rosmarinblade, oliven, hvidløg og salt.
Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter og pynt med lidt frisk rosmarin inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine, du er kommet til at bytte rundt på nogle bogstaver i navnet. Det staves “Focaccia”.
Hej Mads
Simpelthen en helt gennemgående tastefejl. Det er rettet nu og tak for at gøre mig opmærksom på det :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Halløj – kan jeg fryse dem og varme op igen ?
Hej Mona
Ja, frys helst mens brødet er helt friskbagt og stadig lunt, så bliver det bedst efter optøning og når du luner det igen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Hvor mange antal personer skal jeg tilføje for at brødet svarer til en bradepande størrelse?
Venlig hilsen
Julie
Hej Julie
jeg ville nok gange opskriften med 3.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine