Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting


Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.
Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.
De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.
Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsmuffins
- 70 g smør
- 180 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 275 g gulerødder, groftrevede
- Frosting
- 200 g smør, stuetempereret
- 75 g flormelis
- 150 g hvid chokolade
- 200 g naturel flødeost
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg ad gangen i blandingen.
Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt derefter revet gulerod og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt hvid chokolade i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.
Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagerne, når de er kølet helt af.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Synes min creme virker meget tynd hva kan jeg putte i så den er tykkere ? Flormelis??
Hej Gitte
Hvilken flødeost har du brugt? – det skal være en rigtig flødeost og ikke et light produkt, da det kan gøre frostningen tynd, så jeg spekulere på om det kan være årsagen, for ellers bør den blive fin og tyk i konsistensen.
Jeg tør ikke sige om den kan reddes med flormelis, men det er da forsøget værd.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan man udelade den hvide chokolade i frostingen? I så fald, hvad skal da ændres ift. de øvrige ingredienser (fx. skal der så mere af noget andet i?). Og kunne man putte lidt citron i?
Vh. Camilla
Hej Camilla
Du kan evt bruge denne opskrift jeg har på frostning i stedet: https://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/ eller denne: https://www.valdemarsro.dk/paaskemuffins/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej ac kan jeg lade smørcreamen i køleskabet over natten ❤️ kh selma
Hej Selma
ja, det kan du fint. Tag den ud af køleskabet 45 minutter inden du skal bruge den, så den er blød og lækker at arbejde med.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej jeg vil gerne tilsætte flere krydderier, så de får mere smag men så de ikke bliver tørre hvilket ville du anbefale ? Nellike, vaniljesukker eller kardemomme. Tror du også at man kan erstatte lidt sukker med brun farin kh selma
Dsv er jeg vild med alle dine opskrifter
Hej Selma
Tusind tak for din søde hilsen!
Ja, det kan du fint gøre! Jeg synes det er lækkert med både 1 tsk kardemomme eller en knivspids nelliker. Du kan også bruge begge og behøver ikke ændre yderligere på opskriften.
Prøv dem endelig også med brun farin, fx erstat 25 % af sukkeret med farin
God fornøjelse med bagningen af de lækre muffins :)
Kh Ann-Christine