Madvafler ala okonomiyaki med bacon


Lækre madvafler ala okonomiyaki fyldt med dejlige toppings er en drønlækker og nem aftensmad, som smager vidunderligt.
Her har jeg drysse de smovsede vaflerne med sprødstegt finthakket bacon. Det giver både sprødhed og masse umamismag, som passer perfekt til karsedrys, mayo og den lækre dressing.
Opskriften er super nem, enkelt at lave og madvafler er tilmed både hverdagsvenlig og budgetvenlig.
Prøv også: opskrift på fyldte pandekager med oksekød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Madvafler ala okonomiyaki med sprød bacon
- 200 g hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 æg
- 400 g spidskål, meget finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk sesamolie, til stegning
- Okonomiakydressing
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk soja
- 1 tsk honning
- 2 spsk worcestershire sauce
- Til servering
- 75 g rucola
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 100 g bacon, sprødstegt og finthakket
- 2 forårsløg, skåret i skiver
- 2 spsk mayonnaise
- 1 bakke karse
- 25 g sesamfrø
- 1 tsk chiliflager
Rør mel og grøntsagsbouillon sammen i en skål til en tyk dej. Lad den hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
Sauter imens løg og hvidløg på en pande med lidt olie, til de er bløde. Rør løgene, æg og finthakket spidskål i skålen med dej, sammen med salt og friskkværnet peber.
Steg okonomiaky-vaflerne i et vaffeljern smurt med olie, til de er gyldne og gennemstegte.
Okonomiyakidressing
Rør dressingen sammen og smag den til.
Servering
Læg to madvafler på en tallerken og fordel lidt okonomiakydressing mellem vaflerne. Fordel finthakket bacon, forårsløg over og striber af okonomiakydressing og mayonnaise over. Drys karse, sesamfrø og forårsløg over inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
En ny familie favorit!❤️ Tak for opskriften!👍🏼
Vi spiser dem med røget laks eller varmrøget laks da vi synes at bacon ikke helt passer til de ellers mere asiatiske smage.
Hej Caroline
Dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er lækkert med den røgede laks til!
Kh Ann-Christine
Kan man lave vaflerne dagen før eller fryse dem? Kan man få dem sprøde efterfølgende?
Hej Grete
De kan fint laves dagen før – jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det må blive et forsøg værd.
De bliver ikke super sprøde, men du kan pensle dem med lidt olie og varme dem i ovnen ved 225 grader i 5-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bliver der 2 “plader” vafler af portionen? Er det så nok til 4 personer? Eller bliver det 8 plader?
Glæder mig til at prøve!
Det bliver to hele vafler til hver person af opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine