Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marcipankonfekt-med-appelsin/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Marcipankonfekt med appelsin

Marcipankonfekt med appelsin og den lækre søde orangelikør, Grand Marnier.

Jeg er vild med appelsinlikør og synes det er fantastisk i såvel cocktails, som konfekt og som et lille glas likør ved festlige lejligheder.

Disse lækre marcipankonfekt kugler er fyldt med Grand Marnier, revet appelsinskal og overtrukket med mørk chokolade. Det spiller godt sammen med den lidt bitre chokolade, den søde marcipan og den lækre appelsinaroma.

Prøv også: min opskrift på søde peberkagehuse >>

Marcipankonfekt med appelsin
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M30
Ingredienser
  • 125 g marcipan
  • 0,50 øko appelsin, lidt saft og fintrevet skal
  • 2 spsk grand marnier
  • 3 spsk flormelis
  • 0,25 tsk vaniljepulver
  • Chokoladeovertræk og pynt
  • 100 g mørk chokolade, tempereret
  • 1 øko appelsin, appelsinskal i juliennestrimler
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Ælt marcipanen grundigt sammen med en smule appelsinsaft, og  appelsinskal efter smag, Grand Marnier, flormelis og vanilje, til det er ensartet. Marcipanen bliver ret blød, men sætter sig i køleskabet, så den bliver nem at arbejde med igen.

Sæt marcipanen i køleskabet i en times tid eller natten over.

Tril runde kugler og sæt dem i køleskabet i 15 minutter. Skær tynde appelsinskal juliennestrimler af en appelsin.

Overtræk marcipankuglerne med tempereret mørk chokolade og pynt med et lille stykke appelsinskal. Lad chokoladen størkne og pensl med lidt spiseligt guldstøv inden servering.