Pizzasnegle


Pizzasnegle til madpakken er virkelig lækkert og disse er saftige og fyldt med god velsmag.
Samtidig er dejen god til at holde på det lækre fyld, og de skabte jubelråb fra Johan og Julie over kombinationen forleden dag af to yndlingsretter, pizza og bolognese – jeg bruger ofte en rest bolognese, men laver den lige så ofte med tomatsauce, ost, chorizo eller andet lækkert.
Det er dog rart at der er lidt ‘ekstra fyld’ og fuldkornsmel i dejen gør pizzasneglene mættende og dejligt grove.
Prøv også: min bedste opskrift gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 18 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzasnegle
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 1,50 dl yoghurt naturel
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 dl olivenolie
- 400 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
- 0,50 æg, til at pensle med
- Tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 125 g frisk mozzarella, finthakket
- 50 g chorizo, (undlades hvis vegetar)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej
Rør gær ud i en skål med mælk. Tilsæt olie, yoghurt, honning, æg, salt, fuldkornsmel og rør det godt sammen.
Rør og ælt derefter hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er lækker, smidig og nem at arbejde med.
Stil dejen til hævning med et klæde over og lad den hæve i en times tid.
Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i gryden med olie og sauter til løgene er bløde.
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 20 minutter. Sæt derefter saucen i køleskab, så den er afkølet, når pizzasneglene samles
Samle pizzasneglene
Rul derefter dejen ud på en meldrysset bordplade til den er omkring 1/2 cm i tykkelsen.
Smør fyldet ud over hele dejen, på nær omkring 4 cm fra den ene kant og drys med ost.
Rul dejen sammen til en lang rulle og skær snegle i ca 2 cm tykkelse med en skarp kniv.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og form dem runde og pæne med hænderne. Lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn i 16-18 minutter ved 180 grader varmluft.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej skal til at have lavet en ordentlig omgang pizza snegle 90 stk til konfirmation.hvor meget gær vil du bruge . Og vil det være en god ide at bruge tipo mel
Hej Heidi
Jeg ville faktisk blot bruge 50 g gær til den mængde og blot forlænge hævetiden alt efter hvad der er nødvendigt.
Du kan fint bruge tipo00 mel som en del af hvedemelet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa 😊 sig tak for nogle lækre snegle.
Hvordan opbevares pizzasneglene bedst efter de er bagt? Skal de være på køl eller kan de ligge ved stuetemperatur?
Hej Michala
De kan både fryses, eller opbevares på køl. Allerbedst hvis de kommer i fryseren lige efter de er bagt og stadig lidt lune, så kan de tages op, tø i 30 minutter på køkkenbordet og lunes igen, hvorefter de er som friskbagte. På samme måde kan de opbevares på køl i lufttæt pose, jeg forstøver dem gerne med en anelse vand hvorefter jeg luner dem igen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækkert😊
Kan jeg mon erstatte yoghurt natural med græsk yoghurt?
🙏
Hej Helene
Ja, det kan du fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine