Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetarisk-graesk-kartoffelfad/ Aftensmad Familiefavoritter, Græsk, Mad i fad og ovnretter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Vegetarisk græsk kartoffelfad med fetacreme

Opskrift på græsk kartoffelfad med fetacreme toppet med friske tomater, sorte oliven og rucola.

Det er så lækkert og er et komplet måltid fyldt med smag og protein fra halloumi og feta. Grøntsager som aubergine og tomater og mættende kartofler og fetacreme.

Jeg er vild med det og synes altid det er sådan et hyggeligt måltid at servere, gerne med et godt glas rødvin til og gerne på en varm sommeraften ved havebordet – så bliver det ikke meget bedre.

Prøv også: opskrift på gyros i fladbrød >>

Vegetarisk græsk kartoffelfad med fetacreme
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 1 kg kartofler, i både
  • 1 aubergine, i tern
  • 1 rødløg, i både
  • 250 g halloumi
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Rørt fetacreme
  • 250 g feta
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 citron, fintrevet skal herfra
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 100 g cherrytomater, i halve
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • 70 g rucola
  • 1 håndfuld persille, finthakket
Fremgangsmåde

Bagte kartofler mv
Fordel kartofler på en bradepande med bagepapir og auberginetern, løg og halloumi på en anden bradepande med bagepapir. Kom krydderierne i en skål sammen med hvidløg, salt og peber og rør det sammen med olie. Fordel krydderiblandingen over grøntsagerne i de to bradepander og vend det godt sammen. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter. Sæt kartoflerne øverst i ovnen. Vend et par gange undervejs og hold øje med at tage aubergine og halloumi-bradepanden ud af ovnen, når halloumi er sprød og auberginen mør.

Rørt fetacreme
Hæld fetaen i en minihakker med et par spiseskefulde af yoghurten, og kør den til fetaen er godt cremet. Tilsæt resten af yoghurten, citronsaft, citronskal, hvidløg og friskkværnet peber og kør den på minihakkeren til du har en lækker cremet konsistens. Smag til med salt.

Vend kartofler og aubergine mv. fra de to bradepander sammen. Fordel det på et stort fad sammen med tomater og rucola. Fordel fetacremen over i klatter og drys til sidst oliven og persille over.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad