Vegetarisk græsk kartoffelfad med fetacreme


Opskrift på græsk kartoffelfad med fetacreme toppet med friske tomater, sorte oliven og rucola.
Det er så lækkert og er et komplet måltid fyldt med smag og protein fra halloumi og feta. Grøntsager som aubergine og tomater og mættende kartofler og fetacreme.
Jeg er vild med det og synes altid det er sådan et hyggeligt måltid at servere, gerne med et godt glas rødvin til og gerne på en varm sommeraften ved havebordet – så bliver det ikke meget bedre.
Prøv også: opskrift på gyros i fladbrød >>
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene. Bagte kartofler mv Rørt fetacreme Vend kartofler og aubergine mv. fra de to bradepander sammen. Fordel det på et stort fad sammen med tomater og rucola. Fordel fetacremen over i klatter og drys til sidst oliven og persille over.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.Vil du gerne have billede på udskriften?
Vegetarisk græsk kartoffelfad med fetacreme
Fordel kartofler på en bradepande med bagepapir og auberginetern, løg og halloumi på en anden bradepande med bagepapir. Kom krydderierne i en skål sammen med hvidløg, salt og peber og rør det sammen med olie. Fordel krydderiblandingen over grøntsagerne i de to bradepander og vend det godt sammen. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter. Sæt kartoflerne øverst i ovnen. Vend et par gange undervejs og hold øje med at tage aubergine og halloumi-bradepanden ud af ovnen, når halloumi er sprød og auberginen mør.
Hæld fetaen i en minihakker med et par spiseskefulde af yoghurten, og kør den til fetaen er godt cremet. Tilsæt resten af yoghurten, citronsaft, citronskal, hvidløg og friskkværnet peber og kør den på minihakkeren til du har en lækker cremet konsistens. Smag til med salt. Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send
Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.