Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/one-pot-ris-med-kylling/

One pot ris med kylling

One pot ris med kylling er en virkelig nem ret og det er noget så lækkert, hvordan saft og smag fra kyllingen giver den skønneste smag til risene. Helt uimodståeligt.

I det hele taget er det jo virkelig lækkert at lade retterne tilberedes sammen indimellem og lade dem give smag til hinanden. Lidt som med one pot pasta og ikke mindst min opskrift på den lækreste forloren hare. Når jeg laver i min opskrift på boller i karry, tilbereder jeg også kødbollerne i karrysaucen og det er virkelig lækkert + det sparer lidt opvask, hvilket jo heller ikke er at kimse af.

Min opskrift med one pot ris og kylling kan i øvrigt varieres alt efter hvilket køkken man lader sig inspirere af. Indisk, asiatisk, mellemøstligt eller lign – så kan man lege med krydderier, grønt og tilbehør.

Find flere skønne opskrifter med ris her >>

PT

One pot ris med kylling

   
Ingredienser
  • 4 stykker kylling med skind (lår, overlår, bryst eller lign)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 1 øko citron, saft og lidt revet citronskal
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. sød eller røget paprika
  • 3 dl. ris
  • 5 1/2 dl. kyllingfond eller grøntsagsboullion
  • Servering:
  • 1 lime
  • 2 spsk. ristede pinjekerner
  • Krydderurter, som fx timian, mynte, koriander og/eller persille
  • Evt tørrede rosenblade
Udskriv opskrift
Fremgangsmåde

Drys godt med salt og peber på kyllingestykkerne og brun dem af i en sauterpande med olie. Sæt kyllingestykkerne til side på en tallerken og sauter derefter løg og hvidløg i det resterende fedtstof på panden til løgene er klare og bløde.

Tilsæt krydderier, citron, ris og boullion og rør det godt sammen. Læg kyllingestykkerne oven på risene med skindsiden op, sæt låg på og lad det simre i 5 minutter.

Sæt derefter panden uden låg i en forvarmet ovn i 10-14 minutter ved 200 grader. Bag til risene er møre og kyllingen gennembagt – sæt låg på og lad retten hvile i 5 minutter inden servering.

Anret med krydderurter og pinjekerner – og server fx en god grøn salat til