Bananbrød


Bananbrød er så lækkert! Det er lidt mere brød, lidt mindre sukker, mere groft mel og dermed lidt anderledes end en dejlig klassisk banankage.
Jeg topper den med chokolade og valnødder. Men det kan man frit undlade eller man kan komme den grofthakkede chokolade og valnødderne i selve dejen i stedet.
I min familie er dette bananbrød et evigt hit. Det er nemt at bage og det er drønlækkert, når man lige har et par overmodne bananer i frugtskålen og har lyst til at bage noget skønt og hyggeligt.
Prøv også: min opskrift på en lækker citronkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bananbrød
- 75 g smør, stuetempereret
- 70 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 4 banan, modne
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 1 knivspids salt
- 75 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- Ganache og nøddetopping
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- 75 g valnødder
Chokoladeganache
Varm fløden op i en gryde til lige knap kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er helt ensartet. Du kan evt. blende den kort med en stavblender.
Sæt chokoladeganachen i køleskab i en beholder og lad det køle helt af i min. 2 timer.
Bananbrød
Pisk smør, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til det er helt ensartet. Mos bananerne og rør dem i.
Bland bagepulver, kanel, ingefær, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel godt sammen og rør det i dejen med bananerne.
Kom dejen i en smurt rugbrødsform på 10 x 25 cm, evt. beklædt med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist. Smør med ganache og drys med hakkede valnødder, når bananbrødet er kølet lidt af.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan man mon bruge olie i stedet for smør?😊
Hej Sofie
Du kan prøve det af, jeg har ikke testet det til denne kage.
Men så skal du blot piske æg og sukker og tilsætte olie sammen med mel osv.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
det er SÅ lækkert. Jeg elsker den❤️
Mange tak! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej :)
Kan jeg undlade sukkeret, skal bage den til min datters vuggestue? Der må ikke være meget sukker🙌🏻
Mvh Louise
Hej Louise
jeg har ikke prøvet at bage dette bananbrød helt uden sukker, så det må komme an på en prøve.
Hvis du tester det af, så vil jeg anbefale at bananerne er virkelig godt modne og måske vurdere om der skal en ekstra banan i dejen, det må du prøve dig lidt frem med.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine