Bålmad
Det er enormt hyggeligt at lave mad over bål og det er en skøn måde at være sammen på, og hygge med børnene, som elsker at være med når der laves mad udendørs ved bålet.
Mange opskrifter egner sig glimrende som bålmad, så her på siden har jeg samlet alle mine skønne opskrifter til at lave mad over bål – alt fra snobrød til lækre gryderetter.
Snobrød - i 10 skønne varianter
Snobrød er sjov og nem aftensmad - og så kan det få en hverdagseftermiddag og aften til at være noget helt særligt.
Det er hyggeligt at sidde der sammen med sin familie eller venner ved bålet, snakke, falde i staver, spise det lune nybagte brød. Her får du gode variationer på det klassiske snobrød. Læs opskriften her ››
OPSKRIFTER TIL AT LAVE OVER BÅL
Æggekage med kartofler
Hjemmelavet pizza - grundopskrift på pizzadej
Mulligatawny suppe
Kylling Stroganoff med kartoffelmos
Fyldte græskar med chiligryde
Grillede jomfruhummere
Madpandekager
Ajvar - grøntsagsdip
Grillede bananer med mørk rom
Grillede Padron med flagesalt
Stegte ris med æg
One pot pasta med spinat og ærter
Gryderet med kylling
Vegetar gryderet med blomkål og kikærter
Braiseret svinenakke med æbler og timian
One Pot Pastaskruer med serranoskinke
One Pot Pasta med tomatsauce og kødboller
Bagte søde kartofler med fyld
One Pot Pasta med champignon og bacon
Grillede asparges og rabarber med bacon
Biksemad med spejlæg
Tom Yum suppe
Hønsekødssuppe med kødboller
Ratatouille
Tip til bålmad:
- Brug gamle gryder og pander der kan tåle varmen (fx støbejern)
- Læg en rist over bålet, som evt sættes på mursten eller andre sten.
- Lav mad på gløderne og ikke direkte på ilden
- Brug altid knastørt træ og kom evt et par kul på bålet!
- Brug fantasien og gør det til en leg ;)
- Husk vand til at slukke bålet med, inden man går fra bålet igen.



