Fyldte græskar med chiligryde


Fyldte græskar med chiligryde er virkelig lækkert og en skøn måde at spise en gryderet, for det er hyggeligt at sidde med hver sit halve græskar og spise græskarkødet blandet med den krydrede chiligryde.
En vaskeægte efterårsret!
Jeg bruger små hokkaidogræskar, hvor 1/2 græskar passer glimrende til 1 person. Har du større græskar kan det være du kan nøjes med ét græskar til 4 personer.
Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>
Fyldte græskar med chiligryde
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 2 fed hvidløg, pressede
- 2 løg, finthakket
- 350 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 0,50 dl grøntsagsbouillon
- 1 squash, groftrevet
- 2 gulerod, groftrevet
- 1 dåse sorte bønner, drænede og skyllede
- 30 g mørk chokolade
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 150 g cheddar ost
- 1 håndfuld frisk koriander
- 2 hokkaido græskar, små
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie, til de er klare og bløde. Tilsæt spidskommen, koriander og chiliflager og rør det godt igennem til krydderierne dufter dejligt. Kom oksekød i gryden og brun det af, tilsæt hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsbouillon, squash og gulerødder.
Læg låg på og lad det simre i en halv times tid.
Skrub hokkaidogræskar og skær dem i halve. Skrab kernerne ud og sæt græskarene på en bageplade med bagepapir og forbag dem i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 175 grader varmluft.
Kom bønnerne i saucen og rør den godt igennem. Smag saucen til med mørk chokolade, salt og peber.
Fyld chiligryden i de forbagte græskar og drys med cheddarost. Bag videre i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader varmluft.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hejsa, kan man bruge opskriften på chili sin carne, hvis man gerne vil have den vegetarisk?
mvh. Sofie
Ja, det vil også være rigtig lækkert :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, mums det ser lækkert ud! Hvad vil du servere som tilbehør ? 😃
Jeg servere oftest ikke tilbehør til denne ret, måske en håndfuld nachos eller en simpel salat – eller bare lidt godt brød.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man gøre det hele klar nogle timer før servering og så bare gratinere med osten lige inden servering?
Der ser spændende ud. Det må prøves. Vi er ikke til Koriander. Kan man tilsætte andet krydderi? Evt pynte med hakket persille i stedet for koriander? Soltørret tomater i olie?
Kan se du foreslår som tilbehør en simpel salat. Hvad kunne det feks være?
Hej Mette
Du kan altid drysse med bladbladet persille i stedet for koriander, hvis du ikke er så begejstret for frisk koriander.
Jeg har samlet alle mine salat opskrifter her: https://www.valdemarsro.dk/salat/ og der kan du fx servere den grønne salat med pære til eller lade dig friste af andre salater du synes kunne være lækkert. Ellers bare en grøn salat vendt i vinaigrette eller lidt citronsaft og olie, drysset med flagesalt og peber – simpelt og altid godt :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det har jeg ikke forsøgt mig med. Men jeg ville nok koge saucen op igen i en gryde inden, for at sikre at de bliver godt gennemvarmet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg plejer at stole på dine opskrifter, nogenlunde da…
Men denne her…altså…
– alt for sød
– alt for meget, meget sødt hokkaido i forhold til sovs (med chokolade)
– det er jo ikke en vegetar-ret med brug af 350 gram kød
– det værste er, at bagetiderne er ALT for lange
Ja, det er helt korrekt at det ikke er en vegetarret, det har jeg heller ikke haft intentioner om at lave den som. (eller har skrevet noget sted at det skulle være.)
Mht smag og behag, så kan det naturligvis være forskelligt. Jeg synes denne ret smager fantastisk og at både mængder, bagetider mv passer helt perfekt.
Kh Ann-Christine
Hvis man bruger store Hokkaido, ændrer det noget på tilberedningstiden?
Måske en smule, mærk efter med en gaffel om de er møre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Spiser man det hele, også skrællen?
Det kan man sagtens :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine