Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fyldte-graeskar-med-chiligryde/

Fyldte græskar med chiligryde

Fyldte græskar med chiligryde er virkelig lækkert og en skøn måde at spise en gryderet, for det er hyggeligt at sidde med hver sit halve græskar og spise græskarkødet blandet med den krydrede chiligryde.

En vaskeægte efterårsret!

Jeg bruger små hokkaidogræskar, hvor 1/2 græskar passer glimrende til 1 person. Har du større græskar kan det være du kan nøjes med ét græskar til 4 personer.

Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT60M

Fyldte græskar med chiligryde

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 2 løg, finthakket
  • 350 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 0,50 dl grøntsagsbouillon
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 gulerod, groftrevet
  • 1 dåse sorte bønner, drænede og skyllede
  • 30 g mørk chokolade
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 150 g cheddar ost
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 hokkaido græskar, små
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie, til de er klare og bløde. Tilsæt spidskommen, koriander og chiliflager og rør det godt igennem til krydderierne dufter dejligt. Kom oksekød i gryden og brun det af, tilsæt hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsbouillon, squash og gulerødder.

Læg låg på og lad det simre i en halv times tid.

Skrub hokkaidogræskar og skær dem i halve. Skrab kernerne ud og sæt græskarene på en bageplade med bagepapir og forbag dem i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 175 grader varmluft.

Kom bønnerne i saucen og rør den godt igennem. Smag saucen til med mørk chokolade, salt og peber.

Fyld chiligryden i de forbagte græskar og drys med cheddarost. Bag videre i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader varmluft.