Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-kartofler/ Tilbehør Aftensmad

Bagte kartofler med hvidløgssmør

Bagte kartofler med hvidløgssmør er skønt som tilbehør til mange retter og kan både laves i ovnen eller ved indirekte varme på grillen.

Jeg kommer ikke kartoflerne i folie, da jeg synes at de bliver langt bedre uden og det er unødvendigt.

Her er de serveret med hvidløgsmør med i sommerhalvåret, hvor der er mange lækre krydderurter i haven er det skønt at variere og ellers er en kold bearnaisesauce også skøn til.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelmos >>

PT1H30MPT10M4

bagte kartofler med hvidløgssmør

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 bagekartoffel
  • Hvidløgssmør
  • 75 g smør
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, pressset
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne grundigt og tør dem godt af.

Prik et par gange i hver  kartoffel med en gaffel og sæt dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Bag kartoflerne til de er møre. Det tager mellem 1 time og 1 1/2 time, alt efter størrelse.

Hvidløgssmør
Tag smørret ud af køleskabet og skær det i små tern som kommes i en skål. Hak persillen fint og rør smørret med persille og presset hvidløg. Smag evt til med flagesalt og friskkværnet peber. Stil på køl til kartoflerne er færdige.

Skær et kryds i kartoflerne og server med hvidløgssmør.