Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/baked-beans-opskrift/

Baked Beans

Rygende varme baked beans er så lækre til den luksuriøse english breakfast – server dem med scrambled eggs, brød, bagte tomater og godt med et grønt drys purløg.

Baked beans kan også spises til aftensmad, med salat som tilbehør. Prøv også at fylde de bagte bønner i tortillawraps med cheddar, tomater i tern, salat, cremefraiche og et dryp chilisauce.

Baked beans er en lidt tung ret, og er perfekt til et solidt morgenbord.

Prøv også: se alle mine opskrifter til brunch her >>

PT3H

Baked beans

Tid i alt3 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 1 dl brun farin
  • 100 g tomatpuré
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 0,50 rød chili, eller efter smag
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • 200 g hvide bønner, iblødsat og kogte
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til at smøre formen
  • 16 skiver bacon
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Dagen før: iblødsæt de hvide bønner og kog dem efter anvisning på emballagen. (Obs, dette er der ikke taget højde for i tidsangivelsen)

Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør, til løgene er klare og bløde.

Tilsæt paprika, spidskommen og røget paprika, rør rundt og tilsæt farin, tomatpure, hakkede tomater, æblecidereddike, boullion, chili, sennep, og worchestershiresauce.

Rør godt rundt og lad det simre uden låg i 30 minutter.

Tilsæt de hvide bønner og smag til med salt og peber. Det skal ikke være for salt, da der også kommer bacon på senere.

Kom saucen i et smurt ovnfast fad.

Dæk hele fadet med bacon og bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter.