Blommegrød


Blommegrød er så lækkert og en dejlig sensommerdessert, som er god til gæster og søde stunder.
Den kan laves i god tid, for den skal nemlig gerne køle ned og serveres iskold.
Det smager stjernegodt med en kugle vaniljeis, luftig flødeskum eller en vaniljeprikket råcreme – det er altsammen skønt, så vælg din favorit.
Blommegrød smager virkelig godt og får her en lidt krydret smag til blommerne med kanel og nelliker.
Prøv også: min bedste opskrift på æbletrifli >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommegrød
- 500 g blommer, skåret i kvarte
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk stødt kanel, stødt
- 3 hele nelliker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 spsk kartoffelmel
- 0,50 dl koldt vand
- Derudover
- 25 g sukker
- Til servering
- 2 dl piskefløde
- 0,50 tsk vaniljesukker
Kom blommer, sukker, vand, kanel, nelliker og vaniljesukker i en gryde og kog op under omrøring. Lad det simrekoge under låg i ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen og fjern nellikerne fra grøden.
Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle i den varme grød under omrøring. Rør, til grøden er lidt jævnet. Den sætter sig yderligere, når den køler af, så pas på ikke at jævne den for meget. Grøden må ikke varmes op igen, efter den er jævnet med kartoffelmel.
Hæld den varme blommegrød i en skål, drys med sukker og stil grøden i køleskab i min. 3 timer, eller til den skal serveres.
Pisk fløden med vaniljesukker til en luftig flødeskum og server den kolde blommegrøde i dybe tallerkener med vaniljeflødeskum.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Den lækreste blommegrød og nem at lave
Mange tak, det er jeg glad for du synes :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan jeg bruge maizena som jævning i blommegrøden?
Bedste sommerhilsner og tak for svar.
Lisa
Hej Lisa
Ja, det giver dog et lidt andet resultat, men det kan fint lade sig gøre. Rør maizena op i lidt vand først inden du tilsætter det til grøden
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Selvfølgelig kan man varme op efter jævning med kartoffelmel. Det har husmødre gjort i generationer.
Det må bare ikke KOGE!