Citronpasta med basilikum


Citronpasta med basilikum er genial som tilbehør til en lækker laksefilet, til grillet kylling og grøn salat – men det smager også virkelig dejligt som en dejlig forret og så er det bare så nemt og super enkelt.
Den syrlige citron og den lækre lidt pebrede friske basilikum giver en ren og dejlig smag sammen med pasta, olie, smør og parmesan.
En skøn og hurtig hverdagsret ♡
Prøv også: min opskrift på pastasalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronpasta med basilikum
- 400 g linguine, (eller anden pasta)
- 1 øko citron, saft og friskrevet skal
- 1 dl parmesan, friskrevet
- 0,50 dl olivenolie
- 1 tsk smør
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld frisk basilikum
Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand.
Bland citronsaft, citronskal, olie, smør, parmesan, salt og peber samt halvdelen af basilikumbladene i en skål. Vend den dampende varme pasta med blandingen i skålen.
Anret straks på tallerkener med et drys basilikumblade på og server.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine
Jeg skal prøve at lave din citronpasta lige om lidt. Men jeg forstår ikke, hvor/hvordan olivenolien og smørret indgår? Du skriver til stegning?
Kære Birgitte
Det er da også en fejl og er rettet nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Første gang serverede jeg retten på et stort fad, og den blev en stor succes. Anden gang fulgte jeg serveringsforslag og brugte en stor skål. Det betød en dårligere fordeling af citron-pastaen. Så jeg vil klart anbefale et stort fad.
Mon man kan lave denne dagen i forvejen og servere den kold som tilbehør? Mvh Tina
den smager ihvertfald også dejligt dagen derpå :) så det kan du fint gøre
Kh Ann-Christine