Gulerodskage


En krydret, saftig og lækker gulerodskage, som smager virkelig skønt. Det er en dejlig kage, som holder sig skøn og frisk i et par dage.
Frostingen giver en herlig friskhed til den skønne kage. Jeg pisker den med syrlig citronsmag og vaniljekorn, som giver lidt syrlighed til den søde, saftige og krydrede gulerodskage. De fine vaniljekorn giver flotte prikker i frostningen og efter at frostningen har trukket natten over, er balancen mellem citron og den aromatiske vanilje blevet lækkert afbalanceret og smager virkelig skønt sammen.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodskage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk salt
- 275 g gulerødder, groftrevet
- 50 g valnødder, hakkede
- Citron- og vaniljefrosting
- 125 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g flormelis
- 125 g naturel flødeost
- 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
- Til pynt
- 1 gulerødder, i juliennestrimler
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og bland derefter også de revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter. Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting.
Frosting
Pisk smør, vaniljesukker og flormelis sammen med lidt citronsaft, til det er hvidt og luftigt. Rør flødeost i og smør frostingen på kagen. Drys til sidst med fintrevet citronskal. Pynt med gulerodsstrimler.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Først og fremmest TAK for dine mange gode opskrifter, som jeg bruger flittigt :-) Og din gulerodskage eller gulerodsmuffins er altid et sikkert hit.
Jeg har sammenlignet de to opskrifter og er nysgerrig efter at vide, hvorfor du vælger at bruge ca. dobbelt så meget smør i kagen (150 gram) i forhold til muffins (70 gram), når der er samme mængde mel, gulerødder m.m. i begge opskrifter?
Der er 4 æg, 100 gram sukker og 100 gram brun farin i kagen og 3 æg, 180 gram sukker i muffins, så det er næsten også det samme. Hvorfor vælger du den lille forskel?
Kan man ikke bruge kagedejen (med lidt mindre smør) til både kage og muffins?
En gang da jeg lavede citron- og vaniljefrostingen, ville jeg tilføje lidt mere flormelis til sidst efter at have tilføjet flødeosten, for at få frostingen mere fast, (men det bliver den jo på køl). Desværre blev frostingen helt grynet og skilte ad. Kan du forklare hvorfor? Måske fordi jeg brugte el-pisker?
Jeg har tidl. brugt el-pisker, når jeg har tilføjet flødeosten, hvor frostingen er blevet helt glat. Men nu sørger jeg for at RØRE flødeosten i, som du skriver. Og jeg undgår at bruge mere flormelis til sidst (ikke nødvendig).
Vh Diane
Hej Diane
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for.
Det er såmænd blot to forskellige opskrifter, som jeg har lavet med flere års mellemrum, og du kan fint bruge begge deje til både kager og muffins alt efter smag.
Jeg ved ikke helt med frostingen, for det har jeg ikke selv prøvet – og jeg pisker den faktisk lige så ofte som jeg har rørt den. Det oplever jeg er lidt hip som hap. Men kan det have været en light flødeost? For de er ikke så egnede til frostning som den almindelige.
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en lækker opskrift, som jeg glæder mig til at lave!😋🥕🍰
Jeg har tænkt mig at bage kagen i en springform 23 cm i stedet for 20 cm. Hvor meget ville du reducere bagetiden med, tror du?☺️
Hej Sandra
jeg vil anbefale at teste med et trægrillspyd efter 35-40 minutter og derfra vurdere. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så selv om størrelsen på formen er større så vil jeg stadig anbefale at tjekke efter om den er gennembagt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vil man kunne bage kagen og lave frostning dagen før det skal spises? Dvs. komme frostning i køleskabet og opbevare kagen ved stuetemperatur, også på dagen lave kagen færdig.
Mvh. Pernille
Hej Pernille
Ja, blot tag frostning ud af køleskabet en 30-45 minutters tid før den skal på kagen, og rør den sammen igen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine