Gulerodskage


En krydret, saftig og lækker gulerodskage, som smager virkelig skønt. Det er en dejlig kage, som holder sig skøn og frisk i et par dage.
Frostingen giver en herlig friskhed til den skønne kage. Jeg pisker den med syrlig citronsmag og vaniljekorn, som giver lidt syrlighed til den søde, saftige og krydrede gulerodskage. De fine vaniljekorn giver flotte prikker i frostningen og efter at frostningen har trukket natten over, er balancen mellem citron og den aromatiske vanilje blevet lækkert afbalanceret og smager virkelig skønt sammen.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodskage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk salt
- 275 g gulerødder, groftrevet
- 50 g valnødder, hakkede
- Citron- og vaniljefrosting
- 125 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g flormelis
- 125 g naturel flødeost
- 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
- Til pynt
- 1 gulerødder, i juliennestrimler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og bland derefter også de revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting.
Frosting
Pisk smør, vaniljesukker og flormelis sammen med lidt citronsaft, til det er hvidt og luftigt. Rør flødeost i og smør frostingen på kagen. Drys til sidst med fintrevet citronskal. Pynt med gulerodsstrimler.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for endnu en lækker opskrift, som jeg glæder mig til at lave!😋🥕🍰
Jeg har tænkt mig at bage kagen i en springform 23 cm i stedet for 20 cm. Hvor meget ville du reducere bagetiden med, tror du?☺️
Hej Sandra
jeg vil anbefale at teste med et trægrillspyd efter 35-40 minutter og derfra vurdere. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så selv om størrelsen på formen er større så vil jeg stadig anbefale at tjekke efter om den er gennembagt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vil man kunne bage kagen og lave frostning dagen før det skal spises? Dvs. komme frostning i køleskabet og opbevare kagen ved stuetemperatur, også på dagen lave kagen færdig.
Mvh. Pernille
Hej Pernille
Ja, blot tag frostning ud af køleskabet en 30-45 minutters tid før den skal på kagen, og rør den sammen igen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg kan ikke finde ud af hvor meget citron der skal bruges til frostningen?
Vh Lajla
Hej Lajla
Juster til med lidt citronsaft ad gangen til konsistensen er perfekt :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine