Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaerfromage/ Dessert Festmad, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert, Påskefrokost

Hindbærfromage

Hindbærfromage er en uimodståeligt luftig og lækker dessert.

En sødmefyldt desserter, som dog ikke er for sød! Den er luftig som en sky, smager vidunderligt og perfekt til en let, enkel og ikke for tung dessert, som den søde sløjfe der bindes på et dejligt måltid.

Da den laves med frosne hindbær er den dejlig at servere året rundt, til alt fra sommerfester, konfirmationer og til nytårsmiddagen.

Prøv også: min opskrift på baileysfromage >>

Hindbærfromage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M4
Ingredienser
  • 3 ark husblas
  • 300 g hindbær, frosne
  • 3 æg
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 70 g sukker
  • 1,50 dl piskefløde
  • Til servering
  • 2 stængler citronmelisse
  • 8 hindbær, friske
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom hindbær i en gryde og kog dem hurtigt op til kogepunktet under omrøring. Lad dem koge i knap 1 minut under omrøring og tag gryden af varmen.

Kram vandet fra husblassen og rør den i gryden med de kogende varme hindbær. Rør godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Stil dem til side et kort øjeblik.

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk blommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Rør derefter de stuetempererede hindbær i æggesnapsen.

Pisk fløden til en luftig flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i hindbærmassen med en dejskraber. Vend derefter først 1 spsk af æggehvider i skålen med hindbærrene, uden at slå luften ud af flødeskummen, og vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i.

Fordel hindbærfromagen i portionsglas og stil dem i køleskabet i min. 3 timer, til fromagen har sat sig. Pynt med friske hindbær, citronmelisse og flødeskumstoppe inden servering.