Hindbærmoussekage med chokoladebund


Hindbærmoussekage er altså ren og ægte nydelse!
Den lækreste fyldige chokoladekagebund og den friske luftige mousse med en frugtrig bærsmag og syrlighed spiller simpelthen så godt sammen og er jo virkelig en fin kagedessert at servere.
Jeg kan godt lide den ret enkle pynt, men har man lyst til at skeje ud, så er der jo endelig bare at slå sig løs her – det er meget hyggeligt at bruge lidt tid på legende køkkenkreativitet.
Prøv også: opskrift på den klassiske Gateau Marcel >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærmoussekage med chokoladebund
- Chokoladebund
- 100 g smør
- 3 æg
- 125 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 70 g mandelmel
- 1 knivspids salt
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- Hindbærmousse
- 4 ark husblas
- 450 g frosne hindbær
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 60 g sukker
- 1 vaniljestang
- 5 dl piskefløde
- Pynt
- 2 dl piskefløde
- 60 g hindbær
- 2 stængler citronmelisse
Chokoladebund
Smelt smør i en gryde. Pisk æg, sukker og vaniljekorn, til det er ensartet og pisk mandelmel og salt i. Tag gryden af varmen, smelt chokoladen i smørret og rør det i skålen med æg og sukker. Kom dejen i en smurt springform på 18 cm diameter.
Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 27-30 minutter. Den skal føles ubagt og skælvende. Sæt den i køleskabet til dagen efter.
Hindbærmousse
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Kog hindbær, citronsaft og -skal, vaniljekorn og sukker op i en gryde og lad det simre i ca. 2-3 minutter. Mos hindbærrene i en sigte og si kernerne fra. Giv saften og den fine puré et hurtigt opkog.
Kram vandet fra husblassen, rør den i hindbærpuréen og rør godt. Køl af til stuetemperatur.
Pisk en luftig flødeskum og vend den forsigtigt i puréen. Kom moussen i en silikonekageform på 20 cm i diameter og placer chokoladebunden i hindbærmoussen. Pres, til chokoladebund og mousse er på niveau og stil den i fryseren natten over.
Pynt kagen
Tag kagen ud af fryseren min. 7 timer inden servering. Tryk kagen ud af formen, sæt den på et fad og lad den tø op i køleskabet. Pynt med flødeskumstoppe, citronmelisse og friske hindbær

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Ved du hvor høj chokoladekagen er?😅
Jeg vil lave den i en eclipse 1000 form men er bange for at den måske kunne være lidt for høj dertil.
Mvh. Christina
Hej jeg skal bage en mousser kage for første gang j morgen og jeg havde planlagt at bage kagen i morgen og så sœtte den i fryseren natten over og så i overmorgen tage den ud kl ca 11 til at jeg så kunne servere den kl 16 om aftenen men nu ser jeg at selve chokolade kagen skal stå en dag i køleskabet og det ville betyde at jeg skulle lave den nu men det har jeg ikke tid til så er der nogen chance for at man bare har den i køleskabet ca 1 og en halv time ca?❤️
Mvh Lia
Hej Lia
Det skyldes at chokoladekagen gerne skal være lidt underbagt og derfor have tid til at sætte sig godt inden den kommer i moussen.
Du må prøve dig lidt frem, om det kan gå an med kortere tid.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, tak for de virkelig mange gode opskrifter! Kan man bruge en anden bund end chokoladebunden? Jeg vil gerne bage denne til min datters fødselsdag, men hun kan virkelig ikke lide chokoladekage.😅
Hej Maja
Tusind tak for din søde hilsen!
Ja, den kan sagtens bages med andre kagebunde, som fx denne sandkage eller min opskrift på citronkage
God fornøjelse
Kh Ann-Christine