Julefrikadeller
Julefrikadeller er en dejlig klassiker på julefrokostbordet og jeg kender flere der også gerne steger en god omgang frikadeller, som et herligt supplement til selve juleaften.
De små saftige julefrikadeller smager så dejligt til alt fra grønlangkål, stuvet hvidkål, kartofler og brun sovs og på en julet rugbrødsmad med rødkål og agurk. Her i juletiden kan jeg godt lide at lave lidt ekstra fiberrige salater i hverdagene, som et sundt supplement til alt det julesmovsede. Sådan et fad saftige julefrikadeller er lækre at servere til sådan en hverdagssalat, det er altid et hit hos min familie.
Jeg bruger et lille drys stødt nellike og allehånde, som giver det dejligste strejf af julesmag, uden dog at gøre for meget opmærksom på krydderierne.
Prøv også: min bedste opskrift på flæskesteg >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julefrikadeller
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 500 g hakket kalve- og flæskekød
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk finvalset havregryn
- 1 dl mælk
- 1 æggehvider
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids allehånde, stødt
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 2 spsk smør, til stegning
Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem sammen med en håndmikser i 2 minutter.
Lad frikadellefarsen hvile i minimum 30 min i køleskabet.
Form frikadellerne og steg dem i cirka 5 minutter på hver side på en pande med smør og olie.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.