Krydderkage


En dejlig klassisk krydderkage som har den skønneste saftige krumme og er fyldt med de dejligste krydderier.
Jeg er vild med krydderier i mit køkken og bagværk, men skulle der være nogle af krydderierne som du ikke er helt så begejstret for, så undlad dem eller erstat med andre. Krydderkage kan spises som den er eller med et lille drys flormelis. Du kan også smøre den op med glasur eller frostning og drysse den med nødder, eller skære den op på langs og samle den igen med et lag luftig smørcreme.
Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydderkage
- Dej
- 200 g smør, stuetempereret
- 50 g mørk sirup
- 175 g brun farin
- 4 æg
- 225 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Derudover
- 20 g flormelis, til drys
Pisk smør, sirup og farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen. Bland hvedemel med alle krydderierne, bagepulver og salt, sigt det i dejen og vend det godt sammen.
Kom dejen i en smurt form, der kan rumme 1 liter, eller i en rugbrødsform på ca. 11 x 25 cm.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med flormelis inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal der ikke nogen former for mælk i opskriften??
Hej Anja
Nej, det kommer jeg ikke i, ingredienserne er helt som jeg laver den :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er vild med dine opskrifter og dine bøger. Du er blevet vores første valg, når vi søger en opskrift. Godt gået👏👏👏.
Må jeg spørge, hvor du har købt bageformen?
Tak for inspiration -hver gang!!!
Kirsten
Hej Kirsten
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for og hvor er det sødt af dig at skrive det! ♡
Jeg kan ikke huske hvilken shop jeg købte den i, det er længe siden og måske har de den ikke mere. Men prøv at google: Nordic Ware kageform
Kh Ann-Christine
Gav den 45 min. på 175 varmluft i en springform og den blev så tør at man ikke kan få en eneste bid ned. Virkelig ærgerligt.
Hvor stor en springform brugte du? Det lyder til at din ovn bager hårdere end min, så endelig tjek efter 30-35 minutter med et træspyd næste gang. Bagetider kan altid variere en del fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine