Peberkager
Peberkager hører julen til og det er den perfekte opskrift til at udstikke julesmåkager til fine figurer, peberkagemænd og juletræer.
Julekagebagning er noget af det hyggeligste at samles om og mine børn kan få lang tid til at gå med at finde på, pynte, og hygge med dette julebageprojekt.
For det skønneste resultat kan du læse mine tips til de perfekte peberkager, som jeg deler lige under opskriften. Rigtig god julebagning ♡
Prøv også: få Valdemarsro juleopskrifter her >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 50 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Peberkager
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 130 g smør, blødt
- 70 g sirup
- 125 g brun farin
- 1 æg
- 275 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk friskkværnet peber
- 0,50 tsk stødt ingefær
- Glasur
- 200 g flormelis
- 50 g æggehvider
Pisk smør, sirup og brunfarin sammen og rør derefter æg i.
Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål for sig og rør det i dejen. Dejen er lynhurtigt at mikse sammen i en foodprocessor, men kan også fint røres i hånden.
Saml dejen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud enten på et meldrysset bord eller mellem to stykker bagepapir og udstik skønne figurer, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-9 minutter.
Lad de nybagte peberkager køle af, inden de pyntes med glasur og krymmel.
Glasur
Kom flormelis og æggehvide i en skål og pisk til en tyk, sej, blank og kridhvid glasur med en håndmikser.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej!
Sidste år prøvede jeg den her opskrift, og det smagte ekstremt godt:) Jeg ville høre om du har erfaringer med at bruge den her dej til at lave peberhagehuse?
Hilsen Ida
Hej Ida
Hvor er det dejligt at høre! Jeg har ikke lavet peberkagehus med denne opskrift, men plejer at lave den opskrift her: https://www.valdemarsro.dk/peberkagehus/ Jeg tror dog fint du kan prøve det af.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har et spørgsmål til glasuren. Bruger du almindelige æggehvider eller pasteuriserede?
Når du skriver, at de færdige kager kan holde 1-2 uger, er det så de helt færdige kager, altså med glasur på?
På forhånd tak for svar!
Mvh. Ann-Kirstine
Hej Ann-Kirstine
jeg bruger økologiske friske æggehvider, men man kan frit vælge past. eller hvad man synes bedst om.
Holdbarheden er minimum og handler primært om småkagerne, for sukkeret i glasuren konservere og gør at den stivnede glasur kan holde sig længere.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Blev helt perfekte. Og smager skønt
Kom lidt ekstra mel i..♥️
Tak. Og glædelig jul 🎄
Hej Charlotte
hvor er det dejligt at høre. Tak for din søde hilsen og rigtig glædelig jul til dig og dine ♡
Kh Ann-Christine