Rosmarinkartofler med gulerødder


Lækre krydrede rosmarinkartofler med gulerødder, hvidløg og rosmarin. En dejlig ret der passer virkelig godt til lammekød, men også til andre retter, med alt fra oksekød til kylling og koteletter.
Kartoflerne bliver møre og sprøde og gulerødderne har stadig en smule bid – som jeg bedst kan lide dem – og med løg, hvidløg, rosmarin, salt og peber har man en tilbehørsret, der kan lidt ekstra end almindelige kartofler i ovnen.
Senest har jeg serveret dem til lammekølle i ovn, og den lækre ret var fantastisk sammen med den gode stegesky fra lammekøllen.
Prøv også: opskrifter på tilbehør til aftensmad >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rosmarinkartofler med gulerødder
- 1 kg kartofler, i grove tern
- 4 gulerødder, i grove tern
- 1 rødløg, i både
- fed hvidløg
- frisk rosmarin
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Kom kartofler, gulerødder og rødløg på en bradepande med bagepapir.
Kom hvidløg, rosmarin, salt og peber i en morter og stød til det er ensartet og en fin kryddersalt. Vend kryddersaltet med olivenolie og fordel over kartofler og gulerødder på bagepapiret. Vend det godt sammen og bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre og gyldne. Vend et par gange undervejs.
Server i et ovnfast fad eller i en skål og drys eventuelt lidt flagesalt over før servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.