Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-kartofler-avocado-og-kylling/ Aftensmad Efterår, Forår, Salat, Sommer, Vinter

Salat med kartofler, avocado og kylling

Her får du opskriften på en dejlig mættende salat med kartofler, avocado og krydret kylling serveret med croutoner og den dejlige krydrede hyldeblomstdressing.

En skøn og mættende sommersalat, som fint kan udgøre et hovedmåltid for den mætter godt og længe. Har du mindre børn der spiser med, så kan de enkelte elementer blot serveres i skåle for sig, så man selv kan forsynes sig og sammensætte din tallerken efter smag.

Prøv også: opskrift på sushi salat >>

Salat med kartofler, avocado og kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 1 kg babykartofler, eller nye kartofler
  • 400 g kyllingefilet
  • 4 fed hvidløg, pressede
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 90 g parmaskinke
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Saltede mandler
  • 75 g mandler
  • 1 tsk flagesalt
  • 0,50 dl vand
  • croutoner
  • 2 skiver brød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Hyldeblomstdressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 2 spsk hyldeblomstsaft, koncentreret
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt
  • sort peber, friskværnet
  • Til servering
  • 100 g rucola
  • 100 g feldsalat
  • 2 avocado, i skiver
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Halver kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra.

Kom imens kyllingen på en bageplade med bagepapir. Rør hvidløg, røget paprika, salt, peber og olie sammen og pensl det på kyllingen. Pak kyllingen ind i parmaskinke og bag den i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 200 grader varmluft, til den er gennemstegt.

Saltede mandler
Rør vand og salt sammen og bland det med mandlerne. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 150 grader i 15 minutter eller til vandet er dampet af og mandlerne er tørre og sprøde. Hak mandlerne groft.

Croutoner
Varm en pande op og kom brødtern, olivenolie og presset hvidløg på. Rør rundt konstant til brødene er let ristet og sprøde. Drys med flagesalt og friskkværnet sort peber, tag af varmen og drys over salaten.

Rør hyldeblomstdressingen sammen og smag den til.

Vend rucola og feldsalat med et par skefulde dressing og kom i en stor skål. Anret med kartofler, kylling skåret i skiver, avocado i skiver og fordel croutoner og saltede mandler over. Drys til sidst med basilikum inden servering.