Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spaghetti-vongole/ Aftensmad Fisk & Skaldyr, Italiensk, Pasta, Sommer

Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole er lækker pastaret fra det italienske sommerkøkken.

Det smager fantastisk og er et dejligt måltid at hygge med i haven eller på terrassen på en lun sommeraften med kold hvidvin i glasset.

Retten er hurtig og nem at lave, og god at servere til både gæster og på dage hvor man gerne vil nyde et lækkert måltid der er klar på kort tid, det kan tilmed serveres som en luksus nem hverdagsret.

Prøv også: opskrift på pasta med laks og citronsauce >>

Spaghetti Vongole
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M4
Ingredienser
  • 500 g venusmuslinger, eller hjertemuslinger
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 400 g spaghetti, eller linguine
  • 1 øko citron
  • 2 spsk smør
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rens og børst muslingeskallerne under rindende vand. Kasser de muslinger der er knækkede, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod køkkenbordet.

Kog pasta al dente.

Sauter imens hvidløg og chili i en sauterpande med olivenolie i 1-2 minutter ved middelvarme. Tilsæt muslinger og hvidvin, læg låg på og lad retten simre i 5 minutter.

Kom spaghetti i sauterpanden til muslingerne. Tilsæt smør, finthakket persille og revet citronskal, samt saften fra halvdelen af citronen. Vend retten godt sammen og smag til med salt og peber.

Server straks, gerne med godt brød, en god salat og et dejligt glas hvidvin. Nip muslingerne ud af skallerne og kasser de muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.