Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varmende-nem-og-krydret-groentsagsgryde-med-kikaerter/

Grøntsagsgryde med kikærter

I går lavede jeg denne varmende grøntsagsgryde med kikærter til min frokost og jeg påtænker at gøre præcis det samme til aftensmad i dag – holder ellers meget af variation, men det blev så godt og jeg tror det vil være lige sagen i aften.

Denne ret er blandt mine favoritter i denne uge!

Kan jo umuligt vælge én livret, det kan jeg faktisk næsten ikke forstå, at man kan – for der er jo så uendelig meget godt. Så jeg har til gengæld nok mindst hundrede livretter, det svinger fra uge til uge, sæson til sæson, morgen til aften og alt efter vejret.

PT30M

Grøntsagsgryde med kikærter

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 tsk stødt spidskommen, stødt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk cayenne peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 400 g butternut squash, i mundrette tern
  • 4 gulerod, skåret i tern
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 broccoli, delt i buketter
  • 1 squash, skåret i tern
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 dl ris, hvis man er ekstra sulten
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom spidskommen, koriander, kardemomme, ingefær, cayennepeber og kanel i en varm tør gryde og varm det godt igennem under omrøring, til det begynder at dufte skønt.

Skru ned for varmen og kom rødløg, hvidløg og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.

Tilsæt butternutsquash, gulerødder, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Læg låg på og lad retten simre ved lav varme i 10 minutter.

Kom broccoli og squash i gryden og lad det simre i endnu 10 minutter. Tilsæt kikærter og varm retten godt igennem. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Server i dybe tallerkener med cremefraiche og persille.

Hvis I er ekstra sultne, så kan I servere ris til