Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/jambalaya/

Jambalaya med kylling og chorizo

Jambalaya er en pragtfuld og tilmed helt nem risret med fantastisk smag fra chorizo, timian, paprika, chili (kan fint laves mild og familievenlig), tomater og gode sager. I jambalaya mødes rejer, kylling og krydret pølse og bliver simpelthen så lækker en ret i selskab med ris – som koges i den dejlige ret og dermed bliver fyldt med smag.

Jeg sætter gerne en lille skål med finthakket persille og forårsløg i tynde skiver på bordet. Så kan man selv drysse over retten og hvis man har en rest, så kan den nemlig snildt gemmes til dagen efter og blot ristes og varmes igennem på en pande med lidt smør eller kokosolie.

Tabasco eller chiliolie er skøn til – og når det gælder førstnævnte har jeg netop fundet en chipotle variant, som giver en herlig røget smag til retten. Martin har en lille plan om at bygge en rygeovn ved sommerhuset, og i den må jeg helt sikkert prøve at ryge chili og paprika – dét kunne være ret sjovt at eksperimentere med.

PT40M

Jambalaya

4 pers.    40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 250 g. Kyllingekød – skåret i tern
  • 100 g. chorizo-pølse, skåret i tern eller skiver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 1 rød peber, finthakket
  • 3 stilke bladselleri, finthakket
  • 300 g. basmatiris
  • 5-6 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1 ds. Flåede eller hakkede tomater
  • Saft af 1 lime
  • 125 g. rejer
  • Salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør
  • Evt. lidt tabasco
  • Finthakket persille og forårsløg
  • Evt. godt brød og en grøn salat
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Varm en gryde op med olie, og steg chorizopølse samtidig med at kyllingekødet brunes af på alle sider.

Kom løg, hvidløg, stødt nellike, paprika, chiliflager i gryden og skrue lidt ned for varmen, mens løgene bliver bløde og klare.

Tilsæt herefter timian, oregano, rød peber, bladselleri, tomatpure og hakket tomat, samt de ukogte ris og lad det hele stege sammen i et par minutter.

Hæld grøntsagsboullion i og lad det koge op, for derefter at simre under låg i 10-14 minutter. Sluk varmen og lad gryden stå og trække i 10-15 minutter med låg på.

Rør rejer og limesaft i retten og smag til med salt, peber og evt. lidt tabasco.

Server med et drys persille og forårsløg – og lidt mere tabasco til de der elsker stærk mad.