Gnocchi i svampesauce
Her får I min opskrift på gnocchi i svampesauce med spinat. Retten er ren komfort! De lækre gnocchi i den cremede svampesauce med dejlig smag af rosmarin, fennikelfrø og røget paprika er ganske enkelt helt uimodståelig. Nu hvor dagene bliver lidt kortere og naturen skifter kulør til de mere brændte farver, så er det bare ekstra rart med sådanne retter.
Er I også vilde med gnocchi – lige som jeg er – så vil I helt sikkert nyde denne skønne ret, som smager så dejligt og bare er virkelig efterårshyggelig, både at tilberede og spise.
Prøv også: flere opskrifter på nem hverdagsmad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gnocchi i svampesauce
- 400 g champignon, skåret i skiver
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk røget paprika
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 dl hvidvin
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk majsstivelse
- 500 g gnocchi
- 200 g spinat
- 0,50 øko citron, fintrevet skal + lidt saft
- 1 spsk olivenolie
- 10 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 20 g pinjekerner, ristede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en pande op med olie og smør og rist svampene ved høj varme under konstant omrøring. Skrue lidt ned for varmen, når champignonerne har fået en smuk gylden stegeskorpe.
Tilsæt løg, hvidløg, rosmarin, fennikelfrø, røget paprika og finthakkede soltørrede tomater, og sauter til løgene er blevet bløde.
Tilsæt hvidvin, grøntsagsbouillon og bring det kog.
Rør majsstivelsen ud i fløden og tilsæt til retten sammen med gnocchi. Rør rundt og tilsæt spinaten.
Lad det simre i 4-5 minutter til gnocchien er gennemvarm og lækkert mør.
Smag godt til med fintrevet citronskal, lidt citronsaft efter smag, samt salt og friskkværnet peber. Drys med ristede pinjekerner og lidt friskkværnet peber ved servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor lyder denne ret bare lækker Ann-Christine :)
Jeg er vild med gnocchi og synes, at vi får det alt for lidt herhjemme.
Jeg har en rest oksemørbrad i fryseren, som jeg tænker vil gå godt sammen med svampe og fløde. Kan jeg med fordel inkorporere det i retten?
Hej Malene
Mange tak og ja, det vil være super lækkert med mørbrad i. Jeg vil anbefale at skære kødet i tern, brune det hurtigt af, krydr med salt og peber og sætte til side på en tallerken mens resten af retten tilberedes. Tilsæt kødet til sidst lige inden servering, og varm blot hurtigt igennem. Så vil kødet stadig være let rosa og meget mørt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
1000 tak for anbefalingen. Det var super lækkert :)
Kh Malene
Hvor er det dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift :)
Spinat tilsættes to steder i opskriften, som den ser ud nu, så jeg valgte en mellemløsning med et par minutter efter gnocchi, og det gik fint :)
Tak for din søde hilsen, jeg er glad for du synes godt om retten :)
Godt spottet med spinaten – jeg har rettet det nu.
Kh Ann-Christine