Chokoladekage
Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.
Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig med god chokoladesmag, lækker svampet og en smagseksplosion i munden.
Det er store ord om en kage – men det er også verdens bedste chokoladekage efter min mening.
Chokoladekagen skal gerne bages 1-2 dage før den serveres.
Prøv også: mange flere lækre kage opskrifter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladekage
- 200 g smør
- 6 æg
- 250 g sukker
- 1 vaniljestang
- 70 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 spsk stærk kaffe
Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme.
Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk det lyst og luftigt. Rør til sidst hvedemel og salt i blandingen.
Tag gryden med smør af varmen og rør chokolade og kaffe i. Rør det godt igennem, til chokoladen er smeltet, og det er helt ensartet.
Rør langsomt chokoladeblandingen i dejen og rør det godt igennem til en helt ensartet dej.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt i midten. Den sætter sig til dagen efter, og den er bedst at bage 1-2 dage før servering. Bank formen let mod bordpladen, når du tager kagen ud af ovnen, så den falder en smule sammen. Stil den i køleskabet, når den er kølet af.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis din opskrift er til 8 personer og jeg laver til 14 skal den så i en større form eller bare bage længere tid
Hej Anita
Jeg vil komme den i en større form. Du kan beregne bageform her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg bagte din chokoladekage forleden dag og lod den stå køligt til næste dag. Den var bare så god og ligesom du har beskrevet det. Tusind tak for alle de gode opskrifter.
Hej Mona
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre!
Tak for din skønne tilbagemelding på opskriften, det er sødt af dig at skrive det
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak for rigtig mange dejlige opskrifter. Jeg henter rigtig mange opskrifter hos dig. Men idag kære Ann-Christine gik det lidt galt for mig 🙈.
Havde bare så meget lyst til at bage en chokoladekage. Jeg ved ikke helt hvad jeg har gjort galt, men kagen smager virkelig af æg. Æggemassen blev flot hvid og skummende, men en stor portion og da det hele skulle i den 20 cm. form så kunne jeg godt se, at det slet ikke kunne være i formen så jeg hældte det i en 30 cm. form. Måtte også give kagen ca. 15-20 min. mere end den halve time som stod i opskriften da den var meget flydende i midten.
Hvad tænker du jeg har gjort galt?
Kh
Hanne
Hej Hanne
mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter!
Denne kage skal være flydende i midten, og de må endelig ikke bages for længe, for så bliver den kedelig. Jeg tror det er der den er gået galt, for den skal gerne bages dagen før og sættes i køleskabet, hvor den sætter sig til næste dags servering.
Kh Ann-Christine