Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalscouscous/

Blomkålscouscous

Denne lækre blomkålscouscous er fyldt med god smag, grøntsager og den dejligste dressing.

Jeg har længe haft et særligt godt øje til blomkål som grøntsag i mit køkken. Det er en super alsidig grøntsag, som smager helt forskelligt om den bliver spist rå, dampet, bagt eller ristet på en pande. Derudover er den med sin milde smag ualmindelig skøn som base til at blive peppet op med dressinger, krydderurter og andre smagsgivere.

Jeg serverer denne blomkålscouscous til alt fra vegetarretter til kylling, fiskefingre og klassiske grillretter i sommermånederne.

Prøv også: min lækre opskrift på bagt blomkål i ovn >>

PT15Mter

Blomkålscouscous

4 pers.    15 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Vend dressingen sammen. Smag til og lad den trække smag, mens resten af rettens gøres klar.

Del blomkålen i grove buketter og kom blomkålsbuketter og abrikoser i en foodprocessor. Kør kun i kort tid, til det er akkurat fintdelt og samme konsistens som små riskorn – eller couscous – heraf navnet.

Vend blomkål med krydderurter og løg.

Vend dressingen i blomkålsblandingen, anret på et fad eller i en skål og drys med pinjekerner, ristet på panden.

TIP
Hvis du ikke har en foodprocessor kan du i stedet rive det hele blomkål på et groft rivejern og blande det fintrevede blomkål med finthakkede krydderurter, løg og abrikoser.