Blomkålscouscous
Denne lækre blomkålscouscous er fyldt med god smag, grøntsager og den dejligste dressing.
Jeg har længe haft et særligt godt øje til blomkål som grøntsag i mit køkken. Det er en super alsidig grøntsag, som smager helt forskelligt om den bliver spist rå, dampet, bagt eller ristet på en pande. Derudover er den med sin milde smag ualmindelig skøn som base til at blive peppet op med dressinger, krydderurter og andre smagsgivere.
Jeg serverer denne blomkålscouscous til alt fra vegetarretter til kylling, fiskefingre og klassiske grillretter i sommermånederne.
Prøv også: min lækre opskrift på bagt blomkål i ovn >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålscouscous
- 1 blomkål, skåret i buketter
- 8 tørrede abrikoser, finthakkede
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
- 0,50 rødløg, finthakket
- 40 g pinjekerner
- Ingefærvinaigrette
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk ingefær, friskrevet
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- 1 øko citron, fintrevet skal + saften herfra
- 4 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom blomkålsbuketter og abrikoser i en foodprocessor. Kør kun i kort tid, til det er akkurat findelt og har samme konsistens som små riskorn – eller couscous, heraf navnet.
Vend blomkål med krydderurter og rødløg.
Rist pinjekernerne på en tør pande under omrøring, til det dufter skønt.
Vend dressingen i blomkålsblandingen, anret på et fad eller i en skål og drys til sidst med de ristede pinjekerner.
Ingefærvinaigrette
Rør dressingen sammen. Smag til og lad den trække smag, mens resten af retten gøres klar.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann Christine
Tak for dejlige opskrifter
Jeg er igang med blomkåls cous cous
Den er til imorgen .. Stor portion til 30
Hvor meget vil du anbef at jeg hhv blander sammen idag og imorgen
Hilsen Irene
Hej Irene
Tak for din søde hilsen
jeg vil blot anbefale at du vender med at vende rødløg, abrikos og pinjekerner i, til lige før servering. Resten kan du fint vende sammen dagen før.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge broccoli i stedet for blomkål?
Ja, det kan du sagtens
Kh AC
Hej
Jeg er meget begejstrede for dine samgsfulde dressinger i salaterne. Men særligt en og det er fra din tabouleh med mynte.
Mit spørgsmål er. Kan jeg bruge den dressing til blomkålscouscous?
Da det skal gå til lammekølle m. Flødekartofler og syntes jeg mangler et sprødt element.
Dejligt at høre! – den dressing vil også være skøn til blomkålscouscous og perfekt til lammekølle.
Kh Ann-Christine