Butterdejsstænger med parmesan
Disse lækre butterdejsstænger er så skønne at servere som appetizer med en lækker cocktail eller mousserende vin inden middagen, men også til tapas eller andet lækkert.
Jeg serverer dem også gerne som en del af et større ostebord med charcuteri og lækre dips og småretter. Det bliver til en helt overdådig anretning, som er virkelig hyggelig at samles om.
Det er nemt at lave dem og de kan forberedes i god tid og kan stå på bagepladen i køleskabet frem til de skal bages, så er det nemt når man får gæster at sætte dem i ovnen og snart efter er der duftede sprøde butterdejsstænger lige klar til at servere.
Prøv også: skøn opskrift på parmesan biscotti >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 16 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butterdejsstænger med parmesan
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 250 g butterdej
- 1 æg, sammenpisket
- 70 g parmesan, friskrevet
- 1 tsk blå birkes
- 0,50 tsk flagesalt
- friskkværnet peber
- Citron- og pestodressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 3 spsk pesto
- 1 spsk sød sennep
- salt og friskkværnet peber
Skær butterdejen på langs, pensl det ene stykke med et tyndt lag sennep og drys halvdelen af parmesan på. Læg den anden halvdel butterdej over og skær derefter i strimler på 1 – 1,5 cm. Pensl butterdejsstrimlerne på begge sider med sammenpisket æg.
Vrid strimlerne, så de bliver twistede og læg dem på bagepapir på en bageplade. Drys hvert stykke butterdej med fintrevet ost, birkes, flagesalt og friskkværnet peber. Sæt butterdejsstængerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft og bag i ca. 10 minutter. Lad dem køle af på en rist og server med en dip til.
Citron- og pestodip
Rør ingredienserne til dip sammen og smag godt til med salt og peber, samt mere citronsaft, pesto eller sennep efter smag.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave dem i forvejen og stille dem på køl, så de bare lige skal i ovnen, når gæsterne kommer?
Ja, det kan fint fungere. De skal blot have 6-7 minutter i ovnen igen ved 100 grader til de er sprøde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan de fryses?
Ja, det kan de. De skal blot tø op på køl og derefter have 6-7 minutter i ovnen igen ved 100 grader til de er sprøde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine