Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butterdejsstaenger/ Appetizer Buffet, Festmad, Forretter, Kiks og knækbrød, Nytår, Snacks

Butterdejsstænger med parmesan

Disse lækre butterdejsstænger er så skønne at servere som appetizer med en lækker cocktail eller mousserende vin inden middagen, men også til tapas eller andet lækkert.

Jeg serverer dem også gerne som en del af et større ostebord med charcuteri og lækre dips og småretter. Det bliver til en helt overdådig anretning, som er virkelig hyggelig at samles om.

Det er nemt at lave dem og de kan forberedes i god tid og kan stå på bagepladen i køleskabet frem til de skal bages, så er det nemt når man får gæster at sætte dem i ovnen og snart efter er der duftede sprøde butterdejsstænger lige klar til at servere.

Prøv også: skøn opskrift på parmesan biscotti >>

Butterdejsstænger med parmesan
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M16

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad
Ingredienser
  • 250 g butterdej
  • 1 æg, sammenpisket
  • 70 g parmesan, friskrevet
  • 1 tsk blå birkes
  • 0,50 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
  • Citron- og pestodressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
  • 3 spsk pesto
  • 1 spsk sød sennep
  • salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde

Skær butterdejen på langs, pensl det ene stykke med et tyndt lag sennep og drys halvdelen af parmesan på. Læg den anden halvdel butterdej over og skær derefter i strimler på 1 – 1,5 cm. Pensl butterdejsstrimlerne på begge sider med sammenpisket æg.

Vrid strimlerne, så de bliver twistede og læg dem på bagepapir på en bageplade. Drys hvert stykke butterdej med fintrevet ost, birkes, flagesalt og friskkværnet peber. Sæt butterdejsstængerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft og bag i ca. 10 minutter. Lad dem køle af på en rist og server med en dip til.

Citron- og pestodip
Rør ingredienserne til dip sammen og smag godt til med salt og peber, samt mere citronsaft, pesto eller sennep efter smag.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad