Cremet Tomatsuppe med mascarpone
Cremet tomatsuppe med mascarpone og skjulte grøntsager.
Suppe er altid et stort hit herhjemme og tomatsuppe er en nem måde at få lokket lidt skjulte grøntsager i de små.
I stedet for mascarpone kan man sagtens bruge fx piskefløde, som også vil gøre suppen lækker og cremet. Tilsæt den gerne mens der blendet, så suppen bliver ekstra fyldig og luftigt cremet.
Prøv også: mange flere skønne suppe opskrifter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cremet tomatsuppe
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 porre, i tynde skiver
- 3 kartofler, groftrevet
- 3 gulerødder, groftrevet
- 1200 g hakkede tomater
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 spsk mascarpone, eller piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sauter løg, hvidløg og porre i en gryde med olivenolie, til løgene er bløde. Tilsæt kartofler, gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen og tilsæt mascarpone eller piskefløde og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Det smager dejligt med brød (evt hvidløgsostebrød) og frisk basilikum på toppen
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har brugt denne opskrift i mange år. Men nu skulle jeg lige dobbelttjekket noget og jeg kan se du nu har lavet det om til friske tomater..? Har du to opskrifter nu med tomat og Mascarpone? Eller kan du måske skrive at både dåsetomater og friske tomater er en mulighed?
Hej Charlotte
Når der står hakkede tomater i mine opskrifter, så kan det helt frit være på dåse eller brik. Det eneste jeg har lavet om er måleenheden fra dåse til gram, hvilket skyldes at der nu er flere forskellige på markedet. Producenterne laver fx hakkede tomater på brik med 390 g i stedet for 400 g, og der er både hakkede tomater på dåse og papbrikker.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Syntes min potion blev ret syrlig. Lavede suppen med fløde. Jeg har prøvet med sukker, men det tager ikke syrligheden. Har du nogle tips?
Syren kommer udelukkende fra tomaterne, og det kan rundes af med enten sødme eller fedme. Når løg og porrer sauteres og bliver klare og bløde udvikler de sødme, så det som regel ikke er nødvendigt med yderligere – men ellers kan du smage til med sukker og mere fløde + endelig også salt og peber.
Kh Ann-Christine
Tak for en super opskrift – Suppen smagte bare SÅ godt – også opvarmet efter den havde været på køl et par dage.
Er der nogen speciel grund til, at du river kartoflerne og gullerødderne? (oplevede at det giver suppen lidt mere fylde, da de ikke blev blendet helt igennem..?)
Mvh Anna-Helene
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Eneste grund er at det går lidt mere tjept at lave den, og så behøver man nemlig ikke at blende den sså fint, men kan blot lige give den kort tid og så har den stadig lidt struktur og fylde.
Kh Ann-Christine