Enchiladas med kylling


Enchiladas med kylling er en af livretterne fra det skønne texmex køkken. Og det er en af de retter, som man har lyst til at lave igen og igen!
De bløde tortillawraps fyldt med mør kylling i tomatsauce og så den enestående lækre enchiladas sauce, som er helt uimodståelig.
Det smager virkelig skønt og er tilmed en nem ret at lave og så kan man frit fylde på med mere grøntsager i tomatsaucen, hvilket er super lækkert – se mine tips til de under opskriften.
Prøv også: mine bedste opskrift på chili con carne >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Enchiladas
- Enchiladas Sauce
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 tsk sød paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 tsk stødt koriander
- 1 tsk hvidløgspulver
- 0,50 løg, finthakket
- 1 tsk hvedemel
- 400 g hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Kylling - Pulled Chicken
- 2 kyllingebryst
- 0,50 dl grøntsagsbouillon
- 400 g hakkede tomater
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 150 g majs
- 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet
- 50 g cheddar ost, friskrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 8 tortillas pandekager
Enchiladas sauce
Kom alle krydderierne i en tør gryde, skru op for varmen og rist krydderierne under omrøring, til de dufter skønt. Tag gryden af varmen, tilsæt olie og de finthakkede løg, og sauter det ved middelvarme. Rør derefter mel godt ud i løgblandingen og kom så grøntsagsbouillon
Rør det hele godt rundt, til der ikke er melklumper. Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre uden låg i 10-15 minutter. Smag til med lidt salt og peber og lidt mere chili eller cayennepeber, hvis det skal være hot.
Kylling – pulled chicken
Kom kylling, tomat, hvidløg, grøntsagsbouillon og olie i en gryde, kog op og skru derefter ned, så det blot simrer under låg. Lad det simre i 30 minutter, til kødet er mørt. Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler og bland det med tomatsaucen, som det er kogt i.
Saml enchilada-retten
Smør tortillawraps med enchilada-sauce. Fyld med sorte bønner, majskerner, kyllingekød, og drys med revet ost og majskerner. Kom dem i et fad med lukningen nederst. Smør et godt lag sauce på toppen og drys med mere ost. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.
Drys med bredbladet persille eller koriander inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Jeg oplever at mine enchiladas bliver meget bløde. Hvordan kan jeg undgå det?
Vh Inge
Hej Inge
Du kan evt lade saucen koge lidt mere ind inden du tilbereder kyllingen i saucen, da det sandsynligvis er væden fra saucen der gør dine enchiladas for bløde.
Kh Ann-Christine
Jeg lavede det i går og det var er hit i vores familie med to drenge på 11 og 15. Dog vil jeg lave dobbelt op på enchilada-saucen næste gang, for jeg manglede en masse :-)
Derudover vil jeg starte med kyllingen, fordi den kan stå og simre i mens man forbereder saucen. Bare et tip.
Hvor er det dejligt at høre, at den hittede hjemme hos jer :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hvad gør man med den sovs, som kyllingen kogte i?
kyllingen skal rives fra hinanden og blandes med den sauce den er kogt i. Det står i opskriften, sidste linje i afsnittet :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine