Fiskesuppe


Hjemmelavet fiskesuppe er virkelig lækkert og selv om det naturligvis både kan tilberedes og spises året rundt, så synes jeg også at det er en virkelig skøn forårsret.
Jeg har brugt torsk og laksestykker i suppen, men her kan man helt frit variere alt efter hvilke lækre fisk, der er at finde hos fiskehandleren. Kulmule, lange, sej er virkelig lækkert i suppen, lige som en smule jonfruhummerhaler også vil være skønt i fiskesuppe.
Prøv også: min opskrift på moules frites >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskesuppe
- Fiskefond
- 1 kg fiskeben, eller torskehoveder
- 1 liter vand
- 4 stængler frisk timian
- 3 porre, finthakket
- 4 stængler bladselleri, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 fennikel, finthakket
- 2 dl hvidvin
- 1 tsk peberkorn
- Fiskesuppe
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 8 dl fiskefond, Gerne hjemmelavet jf ovenstående opskrift
- 1 gulerødder, skåret i tynde strimler
- 0,50 squash, skåret i tynde strimler
- 1 porre, skåret i tynde strimler
- 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 300 g torskefilet, sej, kulmule eller lign, skåret i tern
- 150 g laksefilet, skåret i tern
- 2,50 dl piskefløde
- 2 dl hvidvin
- 1 øko citron, fintrevet skal og saft herfra
- 1 håndfuld frisk dild, grofthakket + gem lidt til pynt
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør, + lidt olie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Fiskefond
Kom alle ingredienserne til fiskefonden i en gryde og bring det i kog. Så snart der dannes skum på overfladen fjernes det med en ske, da det ellers vil gøre fonden grumset og uklar. Lad det simre i 20 minutter, hvor der løbende skummes af, sigt derefter fonden gennem en finmasket sigte. Kasser al fyldet og brug fonden til fiskesuppe.
Fiskefond kan sagtens forberedes i forvejen og holder frisk ca. 2 dage på køl eller 2 måneder på frost.
Fiskesuppe
Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie ved middelvarme til de er bløde. Tilsæt derefter fiskefond og hvidvin og bring den op til kogepunktet.
Tilsæt fløde, gulerod, squashporre og peberfrugt, samt fiske stykker skåret i tern. Lad suppe simre i 2 minutter, tilsæt en spsk smør og smag derefter den lækre fiskesuppe til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt, peber, dild og evt. ekstra fløde.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – det ser lækkert ud. Du skriver, at det kan være både for- og hovedret. Dine e mængdeangivelser – er det til for- eller hovedret? Jeg tænker at bruge opskriften til hovedret. Bedste hilsner Dorthe
Hej Dorthe
Mængden er til 4 personer hovedret – den rækker til 6-8 personer som forret, alt efter hvad der ellers serveres.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg fik et fiskehoved, sidst min søn havde været på havet. Hovedet fra en havkat på 7 kg. Nu har vi lige fået en lækker omgang suppe. Fiskekødet fra hovedet blev brugt.
Jeg har dels lidt mere suppe og dels en omgang fond, der kommer i fryseren. Så masser af lækker mad på basis af et fiskehoved. Dejlig opskrift. Den skal bruges igen.
Dejligt at høre og hvor lyder det lækkert – og luksus med egen friskfanget fisk.
Kh Ann-Christine
Vi har lige lavet fiskesuppen til min datters fødselsdag. Vi valgte en nem løsning og brugte grønsagsbouillon sammen med frisk timian, hvidløg og løg som fond. Suppen blev stadig fantastisk, men tog kun en halv times tid at tilberede.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine