Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage med og luftig flødeskum er en herlig spise og kan både serveres i en fin skål eller som her i portionsglas.
Det er sådan en nostalgisk og nem dessert, og så er den særligt lækker om efteråret, hvor æblerne er søde og friskplukkede fra æbletræerne – men kan sagtens spises hele året rundt.
Gammeldags æblekage kan forberedes nogle timer i forvejen, og stilles på køl til den skal serveres for gæsterne.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavede makroner >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gammeldags Æblekage
- Æblegrød
- 800 g æble, skrællede og skåret i små tern
- 1 dl vand
- 0,50 vaniljestang
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 110 g sukker
- Æblekage makronrasp
- 25 g smør
- 75 g rasp
- 15 g sukker
- 300 g makroner
- Flødeskum
- 2 dl piskefløde
Æblegrød til æblekage
Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.
Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af.
Makroner
Smelt smør på en pande og rist rasp og sukker under konstant omrøring i et par minutter til sukkeret er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir. Knus makronerne lidt til de er i passende stykker og bland dem med sukkerraspen.
Flødeskum
Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.
Saml den lækre gammeldags æblekage
Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i portionsglas, drys et lag makronrasp over og top med flødeskum.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej skal man mose æblerne jeg får kun æblestykkersom er kogte?
Du kan også give æbleternene en kort tur med en stavblender:-)
Hej Bo,
Det kan du fint gøre! Det er ikke alle æbler der koger ud under tilberedningen, og så kan man blot mose dem
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil bare sige fik lavet æblegrød i går og den var Mega god og sukkeret var lige i øjet 😉ang med makroner så kan man jo selv se hvor mange makroner man kan tilsætte det syntes jeg man kan se når man laver desserten så man må godt selv bedømme sødme af æblegrøden, jeg nyder den og skal have den her på 2 dagen, følger dig og nyder dine opskrifter vh Yvonne
Hej Yvonne
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre!
Det er jo altid en smagssag med sukkeret, men jeg synes også gerne den må være dejligt sød – det er jo en dessert :)
Skøn weekend til dig!
Kh Ann-Christine
Har du forslag til glutenfri “æblekagerasp”, jeg forestiller mig måske ristede glutenfri havregryn?
Hej Ilse
Jeg vil også forslå havregryn. Smørristede og evt med nødder, gerne blandede grofthakkede hasselnødder, grofthakkede mandler og solsikkekerner.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine