Gammeldags æblekage


Gammeldags æblekage med og luftig flødeskum er en herlig spise og kan både serveres i en fin skål eller som her i portionsglas.
Det er sådan en nostalgisk og nem dessert, og så er den særligt lækker om efteråret, hvor æblerne er søde og friskplukkede fra æbletræerne – men kan sagtens spises hele året rundt.
Gammeldags æblekage kan forberedes nogle timer i forvejen, og stilles på køl til den skal serveres for gæsterne.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavede makroner >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gammeldags Æblekage
- Æblegrød
- 800 g æble, skrællede og skåret i små tern
- 1 dl vand
- 0,50 vaniljestang
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 110 g sukker
- Æblekage makronrasp
- 25 g smør
- 75 g rasp
- 15 g sukker
- 300 g makroner
- Flødeskum
- 2 dl piskefløde
Æblegrød til æblekage
Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.
Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af.
Makroner
Smelt smør på en pande og rist rasp og sukker under konstant omrøring i et par minutter til sukkeret er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir. Knus makronerne lidt til de er i passende stykker og bland dem med sukkerraspen.
Flødeskum
Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.
Saml den lækre gammeldags æblekage
Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i portionsglas, drys et lag makronrasp over og top med flødeskum.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for dine mange gode opskrifter ☺️. Dem har vi stor glæde af.
Men lige denne opskrift fungerede desværre slet ikke i min lille familie.
Den blev alt alt for sødt, og ret “tør”.
Alt for mange makroner, og for lidt æblegrød og flødeskum.
Og selve æblegrøden var alt for sød, selv inden de mange makroner kom i spil.
Tjekkede lige min gamle kogebog Suhr Mad, hvor der kun går 2 spsk sukker til 1 kg æbler til en klassisk æblegrød. Måske en slåfejl med de 110g.
Hej Vibe
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre!
Jeg er selv ret vild med denne opskrift og den er målt af som jeg laver den :) Men der kan være stor forskel på æbler, så man skal lige justere sødmen til efter det, samt selvfølgelig smag og behag.
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg kan simpelthen ikke forstå at en æblekage skal have 300 g makroner. Kan det virkelig passe? Ingen andre opskrifter har så mange, heller ikke selv om de bruger lidt mere rasp en dig.
Tør faktisk ikke prøve med så mange
Hej Gitte
Det er den mængde jeg bruger, men du kan jo justere til efter din smag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal æblerne skrælles og skåres i tern før man vejer dem? Det gjorde jeg nemlig, og blev bekymret for om der var for lidt vand, tilsatte meget mere vand og syntes at der var for meget vand alligevel og kom af med vandet igen🤦🏻♀️ så jeg ved ikke om jeg har fået den rette konsistens 🥲
Hej Mette
Ja, det er klargjort mål. Jeg håber det blev godt!
Kh Ann-Christine