Kanelsnegle


Her får I min opskrift på de allerbedste kanelsnegle, man kan tænke sig. Det er de lækreste kanelsnegle med saftig krumme og en lækker remonce.
Lykken kan være noget så simpelt, som at udvikle og bage verdens bedste opskrift på kanelsnegle. Jeg synes, det er lykkedes så godt her. Mine kriterier for en perfekt kanelsnegl er at fyldet skal være lige tilpas snasket og så skal selve “brødet” også smage af rigtig meget, så hver en mundfuld er en fornøjelse. Man skal finde glæde i hver en bid og ikke kun finde i fyldet.
Prøv også: min opskrift på bananbrød >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelsnegle
- Dejen
- 1,50 dl mælk
- 20 g gær
- 100 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 60 g fuldkornshvedemel
- 2 æg
- 340 g hvedemel
- 0,50 tsk salt
- Remonce
- 150 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
- 75 g muscovadosukker
- 1 tsk stødt kanel
- Glasur
- 100 g flormelis
- vand
Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk. Smelt smør i en gryde ved lav varme, lad det køle lidt af til stuetemperatur og rør smørret i skålen med mælk og rør derefter æg i.
Bland sukker, vaniljesukker, salt, kanel og kardemomme og fuldkornshvedemel godt sammen i en skål og rør det i skålen med de våde ingredienser. Rør det godt igennem, til det er helt ensartet.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på røremaskine ved lav hastighed. Dejen skal være smidig og blød og den sætter sig mere under hævning. Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 30 minutter og rør imens remonce sammen i en skål.
Rul dejen ud i stor retangel på et meldrysset bord. Smør remonce på hele fladen, med undtagelse af den yderste kant på 4 cm på langs af den ene lange del af retanglen. Rul dejen sammen til en rulle, afslutning med den yderste del uden remonce.
Skær 1 cm tykke skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bøj gerne den yderste kant ind under kanelsneglen og luk bunden. Det hjælper til at holde på den lækre remonce. Lad kanelsneglene hæve på køkkenbordet i 45 minutter under et rent klæde
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 17 minutter. Lad sneglene køle lidt af på bagepladen og pisk imens en tyk hvid glasur, som kanelsneglene kan pyntes med inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Hvis jeg gerne vil langtidshævede dem , har du så prøvet hvad gær mængde der skal til ?
Mvh Karina
Hej Karina
Så bruger jeg 10 g gær og lader dejen hæve i 30 minutter før jeg sætter den på køl
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Mange tak for mange gode opskrifter.
Er du helt sikker på melmængden i denne opskrift ?
Jeg prøvede først at følge opskriften og det lignede ikke det du viser i videoen og dejen var også meget blød.
Jeg tilføjede en god sjat mel mere til det lignede og jeg vil tro at jeg er oppe på 550 g hvedemel, før den var så fast som i din video
Hej Erik
Ja, den er jeg sikker på, for jeg har lavet dem mange gange :)
Har du husket fuldkornsmel også? jeg oplever dejen sætter sig godt under hævningen og at de bliver for tørre med mere mel end angivet.
Kh Ann-Christine
Kan man bage dem på bagestål?
Jeg skal nemlig først bage surdejsboller og derefter kanelsnegle og så ligger det brandvarme stål jo inde i ovnen.
Jeg har faktisk ikke testet det, så det må komme an på en prøve.
Jeg ville dog nok bruge en bradepande uanset, mest for at være sikker på at der ikke løber sukkermasse ud på bagestålet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine