Kikærtevafler med bagte tomater og burrata


Opskrift på sprøde kikærtevafler toppet med saftige bagte tomater med urter og hvidløg, ricottacreme med citron og cremet burrata.
Det er virkelig lækkert og en lækker ret til en let aftensmad, til frokost eller man kan lave dem i mindre portioner og servere dem som en lille delikat forret.
De bagte tomater smager fantastisk og jeg er særligt vild med retten, når jeg kan plukke de friske tomater og basilikum i mit drivhus om sommeren – her er i overflod i disse dage og det er så lækkert at tage med ind i køkkenet, tilberede retten og nyde den ved havebordet med min familie.
Prøv også: Rucolasalat med bagte tomater >>
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene. Ovnbagte tomater Ricottacreme Kikærtevafler Kom kartoflerne, kikærterne og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør, til farsen er grofthakket. Varm vaffeljernet op og kom lidt olie eller smør på. Bag kikærtevaflerne en af gangen til de er gyldne og sprøde. Læg dem på en rist, mens resten af vaflerne bages, så holder de sig sprøde. Servering
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.Vil du gerne have billede på udskriften?
Kikærtevafler med bagte tomater og burrata
Kom tomater og hvidløg i et smurt ovnfast fad. Dryp med olie og drys krydderier, salt og friskkværnet peber over. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
Rør ricotta med lidt citronsaft, olivenolie og fintrevet citronskal. Smag godt til med salt, peber og evt. mere citronsaft eller olivenolie.
Kom de groftrevede kartofler i en skål med koldt vand. Lad det stå i 2-3 minutter og hæld derefter vandet fra gennem en sigte. Tryk vandet godt ud af kartoflerne og tryk dem derefter tørre på et rent viskestykke.
Server kikærtevaflerne med et par skefulde ricottacreme, toppet med bagte tomater, rucola og basilikum, samt burrata. Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send
Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.