Løgtærte


Her får i min opskrift på løgtærte, som er både nem og virkelig lækker med rigtig dejlig smag. Løgene karamellisere lidt under bagningen og bliver dejligt søde, hvilket passer perfekt til den luftige æggemasse og den milde smag af pinjekerner, timian og honning.
Madtærter er bare altid lækkert, både til en hyggelig frokost og som aftensmad, hvor jeg gerne servere en simpel salat til en løgtærte som denne. Løgtærte, og madtærter i det hele taget ,er også dejligt på en buffet eller til anden fællesspisning, for den kan fint serveres kold eller lun.
Prøv også: min opskrift på squashtærte >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Løgtærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 6 løg, skåret i tynde ringe
- 1 tsk honning
- 50 g pinjekerner
- 1 tsk tørret timian
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 4 æg, sammenpisket
- 150 g cremefraiche 18 %
- 100 g gruyere
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 27 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel.
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Løgtærte
Sauter løg i olivenolie på en stor pande til løgene er bløde. Tilsæt honning og rør godt, mens løgene karamelliserer. Tilsæt pinjekerner, fintrevet muskatnød, timian, salt og friskkværnet peber og tag panden af varmen.
Pisk æg, cremefraiche og gruyere sammen og vend løgblandingen i.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, kan tærten fryses?
Hej Line
Ja, det kan den fint, men jeg synes dog den er bedst frisklavet.
Kh Ann-Christine
Tidsopgivelserne helt håbløse. 38 minutter med 175 grader varmluft efterlod en sort og ødelagt, uspiselig løgtærte
Hej Preben
Der står 35 minutter i opskriften og den tid ved 175 grader er helt standard for mine tærter. Det er den tid der skal til for at æggemassen stivner og jeg får en flot sprød tærte som du ser på billederne her. Men når det er sagt, så er alle ovne forskellige og bager forskelligt, så man skal altid holde øje med ovnen undervejs i bagningen, særligt de sidste 5-10 minutter og tilpasse derefter
Kh Ann-Christine
Tærten er blevet afprøvet med nogle gange med forskellige slags brie, og vi er enige om at der skal en del mere brie i gruyere men at den Franske brie er den vi syntes er bedst.
Vi har også prøvet med emmentaler og det er uden tvivl det, der kommer tættest på når vi står i en butik uden gruyere.
Men tak for dit svar og udfordring.
Hej Githa
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding
Kh Ann-Christine